En Sıcak Konular

Kremlin gardını nasıl alacak!

0 0 0000 00:00 tsi
Kremlin gardını nasıl alacak! ABD'nin İran ve Kuzey Kore'ye dönük füze savunma sisteminin önce Rusya'nın batısına ardından da doğusuna yerleştirileceğinin açıklanması Kremlin'i Soğuk Savaş yıllarına döndürdü. Bakın Moskova'da neler konuşulmaya başladı...

ABD küresel terörle savaşı Rusya sınırlarına kadar yaymaya başladı. Önceleri kurmakta oldukları füze kalkanı sisteminin İran ve Kuzey Kore’ye yönelik olduğunu açıklayan ABD'nin, geçen ay Çek Cumhuriyeti ve Polonya’da radar üssü kuracağını açıklaması ve dün de yüzer radar ünitesini Rusya’nın uzak doğusu Kamçatka Yarımadası yakınlarına taşıması Moskova’yı tedirgin ediyor.

Öte yandan ABD yeni Savunma Bakanı ve eski CIA şefi Robert Gates, askeri bütçe tanıtım raporunda, “ABD savaş dışında küresel terörle mücadelede Rusya ve Çin gibi ülkelerden kaynaklanan tehlikeler ile karşı karşıya gelebilir.” ifadesini kullandı. Gates, Rusya ve Çin’in hızla silahlandığını, ancak küresel teröre karşı tutumlarının net olmadığını sözlerine ekledi.

Savunma Bakanı Gates, ABD senatosu karşısında yaptığı konuşmada, Putin’in Moskova’yı eski görkemli günlerine kavuşturma hayali içinde olduğunu ve Rusya’da çok destek gördüğünü söyledi. Gates, Rusya’nın eski Sovyet cumhuriyetleri üzerindeki stratejik kaynak ve işletmelerdeki kontrolü geri almak niyetinde olduğunu ifade etti.

Rusya’nın dış istihbarattan sorumlu yöneticilerinden General Nikolay Leonov, bu açıklamaların Washington’un Moskova ve Pekin’e karşı genel bir tutumu olduğunu söyledi. Leonov, ABD’nin tüm dünya ülkelerinden daha fazla oranda silahlanma kapasitesini arttırdığını ve bütçesinden silahlanma için yarım trilyon dolar ayırdığını belirtti. Bu ölçüde bir silahlanmanın dünya barışı ve devletler arasındaki normal ilişkiler için anlamsız olduğunu vurgulayan Leonov, bu koşullarda ABD’nin büyük bir savaşa hazırlandığının açık bir şekilde görüldüğüne dikkat çekti.

Uzmanlar ABD’nin Rusya sınırları çevresinde füze savunma sistemleri ve radarlar kurarak dünyadaki silahlanma yarışını hızlandırdığına ve 1972’de imzalanan ülkelerin stratejik silah geliştirmesini yasaklayan anlaşmayı 2002 yılında tanımadığını açıklamasına dikkat çekiyorlar. ABD’nin Çek Cumhuriyeti ve Polonya’dan sonra, yıl sonuna kadar Macaristan ve Slovenya’ya da radar üssü yerleştirmeyi planlaması Rusya’da ABD’nin küresel bir savaş için hazırlıklar yaptığı şeklinde algılanıyor.



Bu haber 319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,509 µs