En Sıcak Konular

Tanrıkulu dünya şampiyonu

17 Ekim 2009 22:43 tsi
Danimarka'nın Bellerup şehrinde düzenlenen Tekvando Dünya Şampiyonası'nda 87 kiloda yarışan milli sporcumuz Bahri Tanrıkulu, finalde İtalyan rakibi Carlo'yu yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

Birinci raunt 1-1, ikinci raunt 2-2, üçüncü raunt 2-2 biten maçta altın vuruşa gidildi. Ancak altın vuruşta da beraberlik devam edince karar hakemlere kaldı ve Bahri Tanrıkulu Dünya Şampiyonu ilan edildi. Şampiyonluğunun ilanıyla birlikte Türk bayrağını sallayan Tanrıkulu, seyircilerin sevgi seliyle karşılaştı.

Tanrıkulu'yu ilk kutlayanlardan biri ise tam 26 yıl önce Kopenhag'da Türkiye'ye tekvandoda Dünya Şampiyonu olarak ilk altın madalyayı kazandıran Yılmaz Helvacıoğlu oldu. Sadece DHA'nın görüntülediği bu buluşma göz yaşarttı.

Dünşa Şampiyonu olan sporcumuz Bahri, karşılaşma sonrası DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Uzun zamandır bu karşılaşmaya hazırlanıyordum. 2008 Pekin Olimpiyatları'nda şanssız bir şekilde elendim. Ama o günden beri moralimi bozmadan çalışmalarımı sürdürdüm. Hedefim buradaki dünya şampiyonluğuydu. Bu başarımda emeği olan Federasyon Başkanımıza, teknik direktörümüze, antrenörlerimize ve aileme çok teşekkür ediyorum."

Tekvandoda ilk dünya şampiyonumuz Yılmaz Helvacıoğlu ise, "Bundan 26 yıl önce sayın Başkan Metin Şahin ile birlikte aynı takımda mücadele ettik. 26 yıl sonra yine aynı yerde, aynı sevinci birlikte paylaşıyoruz. Bahri'yi bu başarısından dolayı tebrik ediyorum" diyerek, Bahri'yi alnından öptü.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin de, alınan bu başarıların devamının geleceğini vurgulayarak, "Biz güçlü bir takımız, bunu herkez bilsin. Türkiye o kadar güçlü ki, kendinden bahsettiriyor. Bu çok önemli. Bugün burada Ferdi Dünya Şampiyonası'nda yapılan takım şampiyonasının egalesini yaptık. Binin üzerinde sporcu var. Diğer bir başarılı sporcumuz Asena kızımız da 3. oldu ama o bizim gözümüzde geleceğin şampiyonudur. Dün derece alan çocuklarımıza da teşekkür ediyorum. Ama bir abi olarak onlara önderlik yapan Bahri kardeşime 3. kez Dünya Şampiyonu olduğu için Türk milleti adına teşekkür ediyorum. Bu başarılar devam edecektir. Hedef 2012 Olimpiyatları'dır. İşte buradaki genç sporcularda 2012'nin adaylarıdır. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye'ye selam olsun. Türk milleti tekvandocuları izlemeye devam etsin" dedi.



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,285 µs