En Sıcak Konular

Türk baba Japonya'dan döndü: Çocuklarımı kaçırdılar

17 Ekim 2009 20:10 tsi
Japon anne Akemi Saman'ın, ülkesinden aldığı mahkeme kararına rağmen teslim edilmeyen çocuklarını, itfaiye ve çilingir destekli polis operasyonuyla Gaziantep'ten almasının ardından baba Gazi Saman, Japonya'dan Türkiye'ye döndü.

Eşinin Türkiye'ye kaçak girdiğini iddia eden Gazi Saman, çocuklarının itfaiye, polis ve çilingir destekli operasyonuyla alınmasına tepki gösterdi.
Gaziantepli Gazi Saman, 8 Şubat Mahallesi'ndeki evlerinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hakkını arayacağını söyleyen Saman, olayın yaşandığı gün kendisinin Japonya'da olduğunu belirterek, “Olayı öğrendiğim an hemen ilk uçakla Türkiye'ye geldim. Yalnız gelmeden önce telefonda, Akemi'nin avukatı ile görüştüm. 'Ben geleyim, konuşalım öyle gidelim' dedim. Ancak bütün konuşmalarıma rağmen çocuklarım, yangından mal kaçırılır gibi kaçırıldı” dedi.

Mağdur olduklarını anlatan Gazi Saman, savcıya kendisinde bulunan belgeleri verdiğini ancak savcının belgeleri kabul etmediğini söyleyerek, “Şu ana kadar gündemden düşmeyen bir imaj var, Japon annenin mağdur olduğu durum. Biz Türk toplumu olarak ne kadar misafirperver ve yabancılara saygılı olduğumuzu, buradaki operasyonla gösterdik. Bizim de bu geline kötü davranmadığımıza Türk halkı kalpten inanmıştır” diye konuştu.

Savcının, Japon Dışişleri Bakanlığının baskısıyla çocukların yurt dışına kaçırılmasına müsaade ettiğini iddia eden Saman, “Şu an annesinin çocukları yasal yollarla yurt dışına çıkartmak istediğine ben katılmıyorum. Elimde düzenledikleri asılsız bir belge var. Bu belgede kaçırdıktan 3-4 saat sonra mahkemeye gidecekleri her şeyiyle belli. Bu sahte evrakta, boşanma gerçekleştirip çocukların velayetini üzerine aldığına dair bilgiler var. Belge, 15 Ekim 2009 günü düzenlenmiş. Operasyonun düzenlendiği tarihten bir gün önce. Bu bir tesadüf değil” ifadelerini kullandı.

“SAHTE EVRAKLAR DÜZENLEDİLER” İDDİASI

Sahte evraklar düzenlenerek çocukların evden alındığını iddia eden baba Saman, şunları kaydetti:

“Japon anne Akemi Saman'ın amacı çocukları alıp Japonya'ya dönmek ve bana bir daha göstermemek. Çocukların şiddet gördüğü ve annelerine gösterilmediği iddia edilerek sahte evraklar düzenlenerek Cumhuriyet Savcılığına başvuru yapıldı ve bunun sonucunda Savcılık çocukların anneye verilmesine karar verdi. Kesinlikle şiddet uygulanmadı ve anneleri istediği zaman Türkiye'ye gelerek çocukları görebiliyordu. Eğer bizim öyle bir niyetimiz olsaydı, çocukları kendi evimizde bırakır mıydık? Art niyetli olmadığımız için çocuklar kendi evimizde kalıyordu. Çocuklarım, yasal olmayan bir şekilde gece yarısı, hiçbir şekilde Çocuk Hakları Sözleşmesine uymayan bir şekilde evden alınmıştır. Gerekli müracaatları hemen yapacağım ve çocuklarımı geri alacağım.”

Gaziantep'teki avukatının Cumhuriyet Savcılığına başvurduğunu ve Akemi ile yanındaki Japon yetkililerin evraklarının sahte olduğunu belge ile ispat etmeye çalıştığını da ifade eden Saman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak avukatımızın yaptığı başvuru ile sunduğu evraklar Savcılık tarafından geri çevrildi. Aslında bu da bir suç. Savcılık, bizim sunduğumuz belgeleri kabul etmek zorunda. Bunların değerlendirilip değerlendirilmeyeceğine karar verebilir ama evrakları almamama gibi bir hakkı yoktur. O belgeleri almak ve dosyaya koymak zorunda.

Japon yasalarına göre eşinden ayrılan bir babanın çocuklarının velayeti annesine verilmişse babasının görmesi kesinlikle mümkün değil. Eğer çocuklarım Japonya'ya çıkış yaparsa ben bir daha çocuklarımı göremeyeceğim”

“ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU”

Gazi Saman, ayrıldığı eşi Akemi Saman ve çocuklarının Türkiye'den çıkış yapmamaları için gerekli başvuruyu yaptığını ve çıkış yasağı konulduğunu belirtti.
Akemi ve Japon yetkililerin kendisini beklemeleri durumunda çocukları alamayacaklarını öne süren Gazi Saman, “Çünkü ellerindeki belgenin sahte olduğunu biliyorlardı. Onun için de ben gelmeden bu işi bitirmek ve bir an önce çocukları alarak Japonya'ya dönmek istediler. Elimdeki belgeleri gerekli yerlere gönderdim ve kendilerine Türkiye'den çıkış yasağı koydurdum. Türkiye'den, Japonya'ya her gün uçak yok. Bugün uçak var ve bugün çıkış yapacaklar. Ama çıkış yasağı olduğu için çıkamayacaklar ve kaldıkları zaman da her şey ortaya çıkacak” dedi.

Savcı hakkında, verdiği karardan dolayı suç duyurusunda bulunacağını anlatan Saman, “Sunulan belgeyi almadı. Mahkemenin kararını buraya getireceğim. Sunulan belgeyi alması gerekiyordu” dedi.

A.A.



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,356 µs