En Sıcak Konular

TSYD: Yapılan saldırının hesabını soracağız

17 Ekim 2009 17:50 tsi
Bursa'da Habertürk spor muhabiri Erhan Telli'nin dövülmesi olayına tepkiler sürüyor.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) konuyla ilgili olarak gerçekleştirilen toplantı sonrasında yapılan açıklamada, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'ya tepki gösterilip, “Sonuna kadar İbrahim Yazıcı'nın peşindeyiz. Bir spor gazetecisinin pusuya düşürülerek dövülmesi gibi çirkin bir davranışın hesabını her platformda soracağız” denildi. 

TSYD yönetimiyle birlikte gazete ve televizyonların spor müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, çirkin olayın spor gazeteciliği dünyasında büyük tepki yarattığını belirterek, “Olayı duyduğumuz ilk dakikadan beri ayaktayız. Sizlerin de katkısıyla her türlü tepkiyi göstereceğiz. Sadece İbrahim Yazıcı'yı kınamakla kalmayıp bir dizi eylemle gerekeni yapacağız. Bu eylemlerin ne olması ve nasıl yapılması noktasında da sizlerle görüş birliği içinde olmak için bu toplantıyı düzenlemekte yarar gördük” diye konuştu.
Genel sekreter Ahmet Çakır da olayın üzerinden geçen birkaç gün içinde birtakım çarpıtmaların başladığını ve neredeyse Erhan Telli'nin kendi kendini dövdüğü gibi bir durumun savunulmaya başlandığını anlattı. Çakır, spor yazarlarının böylesi çirkin saldırılar karşısında yekvücut olarak ayağa kalkmalarının önemini de vurguladı.

Toplantıda TSYD Başkanvekili Faik Gürses de söz alarak, ilk dakikadan itibaren haberdar oldukları olayla ilgili gerekli duyarlılığın gösterildiğini ve bunun sonuna kadar sürdürülmesi gerektiğini bildirdi.

Habertürk gazetesi spor müdürü ve TSYD yöneticisi Halil Özer, olayla ilgili olarak gösterilen mesleksel dayanışma ve kendilerine verilen destek nedeniyle teşekkür etti.

Toplantıda daha sonra gazete ve televizyonların spor müdürleri yapılabilecek eylemlerle ilgili görüşlerini ortaya koydu. Olayın başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği ve Bursaspor Kulübü nezdinde takibi, bu kuruluşlardan İbrahim Yazıcı'nın kınanması başta olmak üzere gerekli duyarlılığı göstermelerinin istenmesi, bunun yapılmaması halinde durumun kamuoyuna bildirilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, TSYD Genel Başkanı önümüzdeki perşembe günü düzenleyeceği basın toplantısıyla olayla ilgili spor gazetecilerinin tepkisini sürdürecek. Eylemler dizisi, TSYD üyelerinin 10. hafta maçlarındaki etkinlikleriyle devam ederken, bu kapsamda basın tribünlerine siyah zeminli pankart asılarak İbrahim Yazıcı protesto edilecek. 1000 dolayında üyesi bulunan TSYD'nin her üyesinin Yazıcı aleyhinde sembolik miktarlı bir tazminat davası açması konusunda da hukuksal durumun araştırılması kararlaştırıldı.

AIPS, YAZICI'YI KINADI

Olay, TSYD tarafından uluslararası platforma taşındı ve AIPS (Dünya Spor Yazarları Birliği) İbrahim Yazıcı'yı kınadı.

AIPS, kamu adına görev yapan spor gazetecilerine fiili saldırının hiçbir biçimde kabul edilemeyeceğini belirterek, konuyla ilgili olarak ilgili makamların gerekli duyarlığı göstereceklerine inandığını belirtti.

AIPS Yönetim Kurulu'nun önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili daha geniş bir açıklamada bulunacağı bildirildi.

a.a.



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,811 µs