En Sıcak Konular

Hillary, Obama'yı geçti

17 Ekim 2009 12:56 tsi
Hillary, Obama'yı geçti ABD'de yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın popülaritesi Başkan Barack Obama'nınkini geçti.

Gallup'un araştırmasında, Obama'nın ABD'deki popülarite oranı yüzde 56, Clinton'ın ise yüzde 62 olarak belirlendi. Obama'nın göreve başladığı Ocak ayında ülkesindeki popülarite oranı yüzde 78 iken, Clinton'ınki yüzde 65'ti.
Gallup'un 1-4 Ekim arasında arasında yürüttüğü araştırmanın sonuçları, Obama'ya desteğin 2007 yılı sonlarından bu yana en düşük seviyeye indiğini ortaya koydu. Clinton'ın popülarite oranınınsa, Gallup'un ABD'de son 17 yıldır kendisiyle ilgili yaptığı anketler arasında en iyi sonuçlardan biri olduğu belirtildi.
Gallup, Obama'ya olan destekte ocak ayından bu yana 22 puanlık düşüşe işaret ederken, Başkan'ın bu 9 aylık dönemde ekonomi paketinden otomotiv endüstrisine, Irak ve Afganistan'dan sağlık reformuna kadar bir dizi zor kararla karşı karşıya kaldığına dikkati çekti.

''KARZAİ'NİN KAZANMASI YÜKSEK"
Hillary Clinton, Afganistan seçimlerinin düzenlenmesi muhtemel ikinci turunu Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin kazanmasını beklediğini söyledi.
CNN'in sorularını yanıtlayan Clinton, "Karzai'nin, (seçimi ilk turda kazanması için gereken) yüzde 50 artı bir oya çok yaklaştığı sonucuna varılması muhtemel görünüyor. Karzai'nin ikinci turu kazanması çok yüksek bir olasılık" dedi.
Başkan Barack Obama'nın Afganistan'a daha fazla asker gönderme kararının zamanlamasının seçim sonuçlarına bağlı olmayacağını ifade eden Clinton, "bence Başkan Obama, ABD'nin çıkarına en fazla hangisinin yaradığından emin olunca, kendi takvimine göre bir karar verecektir" diye konuştu.

"GERÇEKÇİ DEĞİLDİ"
Dışişleri Bakanı Clinton, ABD'nin önceki başkanı George Bush yönetiminin Afganistan'daki savaşla ilgili izlediği yolda "gerçekçi davranmadığını" da savundu.
Bush yönetiminin hem Afganistan'a gönderdiği asker sayısında hem de bazı Afgan siyasi liderleriyle ilişkisinde "gerçekçi" olmadığı görüşünü dile getiren Clinton, operasyona başlangıcından beri yeterli kaynak aktarılmadığını da ileri sürdü.

A.A



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,524 µs