En Sıcak Konular

Karatecilerimizden 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz

0 0 0000 00:00 tsi
      34. Avrupa Gençler ve Ümitler Karate Şampiyonası, İzmir'de başladı.      Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın ilk gününde Türkiye, 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

      İlk gün müsabakalarında genç erkekler ve bayanlar kategorilerinde 60, 65, 70, 75, 80 ve artı 80'de kumite ve kata dalında karşılaşmalar yapıldı.
      Genç erkekler kumite dalında 65 kiloda Ömer Kemaloğlu, sabah seansında Yunan, Fransız, Makedon ve Hırvat rakiplerini eleyerek final karşılaşması yapmaya hak kazandı.
      Öğleden sonra tatamiye çıkan Kemaloğlu, finalde Rus rakibi Sinyavski ile karşılaştı. Rakibini 3-1 yenerek Avrupa Şampiyonu olan Kemaloğlu, Türkiye'ye şampiyonadaki ilk altın madalyasını kazandırdı.
      75 kiloda Gökhan Gündüz, sırasıyla Avusturyalı, Hırvat, Hollandalı ve Rus rakiplerini yendi. Final maçında İtalyan rakibi Busa'ya 9-4 yenilen Gündüz, 2. oldu ve gümüş madalya aldı.
      Artı 80 kiloda Burak Kaptan, üçüncülük karşılaşmasında, Sırp rakibini 3-2 yenerek bronz madalya kazandı.
      60 kiloda Ali İnce, Rus ve Alman rakibini yendikten sonra bronz madalya için tatamiye çıktı. İnce, İskoç rakibini 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek, Avrupa üçüncüsü oldu.
      Öte yandan genç bayanlar kumitede kiloda İtalyan Cardin, 60 kiloda İtalyan Vicente, artı 60 kiloda ise İspanyol Costa altın madalya aldı.
      Genç erkekler kumitede ise 60 kiloda Estonya'dan Kozevrinkov, 70 kiloda İtalyan Maesti, 80 kiloda İspanyol Martinez ile artı 80'de Almanya'dan Hoehne Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.
      Kata dalında erkeklerde İtalya'dan Tocco birinci olurken, genç bayanlarda yine İtalya'dan Bagdaglia ülkesine altın madalya kazandırdı.
     
     ŞAMPİYONADAN NOTLAR
      Şampiyonanın ilk gününde Türkiye'ye tek altın madalyayı kazandıran Ömer Kemaloğlu, final mücadelesinden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'ye bir altın madalya daha kazandırmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kemaloğlu, ''Hedefim büyükler kategorisinde de aynı başarıyı elde edebilmek'' dedi.
      Karate Genç Milli Takım Teknik Direktörü Esat Delihasan da, Ömer Kemaloğlu ve diğer sporcularla takım halinde de aynı başarıyı yakalama çabası içinde olduklarını bildirdi.
      Türk sporcularının final karşılaşmalarını, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Sabri Sadıklar da izledi.
      Şampiyonada açılış töreninden sonra Turgutlu Mehteran Takımı ve folklor ekipleri, çeşitli yörelerin halk danslarından gösteriler sundu.
      Şampiyona yarın, ümit erkekler ve bayanlar kata ve kumite elemeleriyle sürecek.

        MİLLİYET



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,188 µs