En Sıcak Konular

"Tehdit aldım!"

0 0 0000 00:00 tsi
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy çarpıcı açıklamalarda bulundu. Medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir toplantı yapan Ulusoy tehdit edildiğini belirtti. Peki, Ulusoy'u tehdit eden kim?

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, federasyon genel kurul delegeleri üzerinde büyük baskılar olduğunu iddia etti. Haluk Ulusoy, federasyon başkan vekilleri Affan Keçeci ve Kemal Kapulluoğlu ile birlikte, Mövenpick Oteli'nde, medya kuruluşlarının temsilcileriyle sohbet toplantısı yaptı.

Yaklaşık 3,5 saat süren ve sadece başında ve sonunda fotoğraf ve görüntü alınmasına izin verilen toplantıda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Ulusoy, ''Siyaset karışıyor mu'' şeklindeki bir soruya, ''Bunun yanıtını hepiniz biliyorsunuz. Büyük baskılar var. Bir sene evvel seçimle göreve geldim. Ne değişti de şimdi genel kurula gitmek için imzalar toplanıyor? Nasıl, kimler değiştirdi'' dedi.

Haluk Ulusoy, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından önce Konyaspor Kulübü Başkanı'nın kendisiyle görüştüğünü ve ''Biz sizin yanınızdayız'' dediğini, ama ertesi gün ''Genel kurul yapalım'' denildiğini ifade etti.

''KOLTUK SEVDALISI OLSAYDIM...''

Ulusoy, ''Devlet Bakanı'nın bu tavrı kişisel mi'' sorusu üzerine şunları söyledi:

''Girmediğim seçimde önümün kesildiğini biliyorsunuz. Seçimden evvel Bakanımızla Sakaryaspor'un bir derdini görüştüğümde bana, yoluma devam etmem gerektiğini söyleyen kişi kendisiydi. Bu sözleri söyledikten sonra ne değişti de ben seçime giremedim. Benim önüme tablo konuldu, gece Ankara'da toplantıya çağırdılar. Murat Aksu, Hasan Doğan ve Hüsnü Hayali gibi isimler vardı. Biri konuşuyor, biri liste yapıyordu. Bir kağıdı bana uzattılar, 'Bunlar şu bakanın, bunlar şu bakanın istediği kişiler' diye söylediler. Kağıdı nezaketen aldım, ama masaya attım. 'Kendi yönetim kurulumu yapmadan başkan olmam' dedim. Koltuk sevdalısı olsaydım, onların istediği 8-9 kişiyi listeye alıp devam ederdim. Ben kendim bıraktım, 18 ay köşeme çekildim. Başa Levent Bıçakcı'nın adını yazıp, 14 ismi yazdılar. Hatta kurullara bile isimleri kendileri yazdılar ve Levent Bıçakcı bunu kabul etti. Bu 18 ayda da 'şike, teşvik' dediler. Bunları kimse yazmıyor. Nedense sadece Ulusoy geldiğinde bunlar konuşuluyor. Bu olaylar 40 senedir var, bu zihniyet değişmedikçe 40 sene daha devam eder. Şike, teşvik, İddaa olayları konuşulurken, 15. dakikada nereden talimat geldiyse, 'Kayserispor'un alakası yoktur' diye basına açıklama yaptılar. Sonuçta ne oldu? Dünya şampiyonluğuna gidecektik, rezillikler oldu. Organize edilmiş bir şekilde Türkiye'yi dünyaya rezil ettiler. Organize edenler de belli, ama hala bu ülkede baştacı ediliyor. Ben demokratik hakkımı kullandım.''

''TEHDİT ALDIM''

Haluk Ulusoy, 18 ay sonra demokratik hakkını kullanarak seçime girdiğini belirterek, ''Ne şartlarda seçimlere girdiğimi herkes biliyor. Bana 'Girme' diye tehdit geldi'' dedi. Ulusoy, tehditlere rağmen seçimlere girdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''(Girme, çok kötü şeyler olur) dediler. Ölümden öte köy yok. Bin gün ölmektense adam gibi bir gün ölürüm. 109 oy aldım. Seçimlere müdahale olmasa 226 oydan 200'ünü alırdım. Bütün Türkiye, Ayhan Bermek seçilsin diye ayağa kalkmıştı. Seçimlere iki gün kala Sayın Bakan, 'Haluk Ulusoy'u mahkemeye verdim' diye açıklama yapıyor. 18 ay Haluk Ulusoy görevde yoktu, neredeydiniz? Genel kurul üyeleri mahkemeye verildiğimi bile bile beni seçti. Seçildiğimin birinci günü Sayın Bakan başladı. Türk sporunu bu ortama getirenler hesabını verecektir. Sayın Bakan, 12 defa genel kurul çağrısı yaptı. 'Görevde kalması sakıncalıdır' diye teftiş kurulunun yazısı geldi' diyor. 420 sayfalık raporda bu ifade yok. Eğer ifade varsa Bakan beni görevden almalıydı veya genel kurulu çağırmalıydı. Sayın Bakanın elinde böyle bir rapor yok. Bu baskılar olmasa bu imza toplanması neden olsun?''

Haluk Ulusoy, ''Devletten mi tehdit aldınız'' sorusuna karşılık, ''Devletten bir tehdit asla yok. Yakınlarım vasıtasıyla gelen tehdit var. Tabii ki yüzüme söylemeye cesaretleri ve yürekleri yok. Ortak dostumuz olan, kardeşim gibi olan birine söylendi. Benim karşıma çıkıp söyleyecek bir delikanlı yok. Devletten en ufak bir tehdit olmadı'' diye konuştu.

''HAZİRANDA KONGRE ÜYELERİ SEÇİM DERSE, BEN YOKUM''

Haluk Ulusoy, seçim olup olmayacağını şu anda söylemesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Seçimin olabileceğini, ama şu anda 'Seçim olacaktır' demesinin mümkün olmadığını vurgulayan başkan Ulusoy, ''Teftiş Kurulu'nun yazısı bize gelmedi. Sayın Bakan 'Genel Kurul üyelerine yollayacağız' dedi. Hukuki prosedür devam ediyor. Herkes hak hukuktan bahsediyor. Hazirandan evvel genel kurul ortamı olursa seçime girip girmeyeceğime karar vermiş değilim. Haziranda mali genel kurulunda seçim yapılsın mı, yapılmasın mı' maddesini koyduracağız. Eğer Haziran ayında seçim isterlerse ben bir daha bu işin içinde olmam. Çünkü ne şartlar altında seçim istiyoruz dediklerini biliyorum. Onların hayatlarında zorluklar yaşamalarını istemiyorum. Türk futbolunun kötü olmasını istemem'' şeklinde konuştu.

KAPULLUOĞLU: ''59 TANE USULÜNE UYGUN TEBLİGAT VAR''

Futbol Federasyonu Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu, federasyonun genel kurula gitmesi için şu anda 80 tane doğrudan tebligat olduğunu, bunların 59 tanesinin usulüne uygun geldiğini açıkladı.

Hukuki süreç konusunda hem federasyonun hukuk kurulundan, hem hukuk kurulundaki akademik üyeden, hem de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden bir profesörden, birbirlerinden haberleri olmadan görüş istediklerini ifade eden Kemal Kapulluoğlu, şöyle konuştu:

''8 Ocakta Levent Kızıl, 106 tane fotokopi imza getirdi. Fotokopi, hukukta belge niteliği taşımaz. Kızıl, 9 Ocakta bir kez daha getirdi. Levent Kızıl tarafından 2 ihtarname de hukuki değil. Noter kanalıyla olması gerekiyordu. Onun dışında 80 tane doğrudan tebligat var. En sonunu 31 Ocakta aldık. Tebligatların 4 tanesi noter kanalıyla değil, 9 tanesi fotokopi, 8 tanesinde de delegelik hakkı olmayan kişilerin imzası var. Şu anda 59 tane usulüne uygun tebligat var. Bunların içinde de 2 tane geri çekilen var.''

Sabah



Bu haber 344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,252 µs