En Sıcak Konular

Hükümetten seçim öncesi istihdam

0 0 0000 00:00 tsi
İşsizlikle mücadele konusunda hükümet, seçim öncesi dört ayaklı “istihdam paketi” için kolları sıvadı. Hükümet, kadınlara, meslek eğitimi görmüş gençlere ve uzun dönemli işsizlere iş vaat edecek.        

Dört ayaktan oluşan pakette, kıdem tazminatı fonu, SSK primlerinde indirim, zorunlu istihdam ve işsizlikle mücadele öncelikli konular arasında yer aldı. Hükümet, kadınlara, meslek eğitimi görmüş gençlere ve uzun dönemli işsizlere iş vaat edecek.

Hükümet, “istihdam paketi” çalışmalarına hız verdi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, istihdam üzerindeki vergi yükünün düşürüleceği sinyalini verirken, zorunlu istihdam, kıdem tazminatı fonu konusunda da değişiklik yapılacak. Hükümet, işsizlikle mücadele, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan eğitim ve beceri kazandırma gibi aktif işgücü politikalarına ayrılacak kaynaklardan tüm işsizlerin yararlanmasını sağlanacak. Bu kapsamda, ulusal istihdam ve insan kaynaklarının geliştirilmesi stratejisi belirlenecek. İşgücü piyasasının analizi ve mesleki eğitimin yönlendirilmesi amacıyla anketler düzenlenecek ve Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun etkin biçimde faaliyete geçmesini sağlayacak bir yönetmelik çıkarılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda, istihdam ve mesleki eğitim kurullarının birlikte çalışmasına yönelik genelge hazırlanacak. Çalışma Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Türkiye İş Kurumu ile birlikte, kadınlar, mesleki eğitim görmüş gençler ve uzun dönemli işsizler için istihdam olanaklarının arttırılmasına yönelik bir dizi proje oluşturulacak.

İSTİHDAMDA VERGİ YÜKÜ

İstihdam üzerindeki vergi yükünün, asgari geçim indirimi uygulamasıyla, bütçe imkanları çerçevesinde azaltılmasına yönelik çalışmaların Haziran 2007’de tamamlanması planlanıyor. İstihdam paketinde yer alan bazı düzenlemeler şöyle:

-Kıdem tazminatı fonu, zorunlu istihdamda rötuş, SSK primlerinde indirim, işsizlikle mücadele konusunu içeren dört ayaklı istihdam paketi üzerindeki çalışmalara hız verildi.

-Kıdem tazminatı için fon kurulacak. Bu fon için işverenden yüzde 3 pay alınması, SSK primlerinden 2 puanın fona yönlendirilmesi, İşsizlik Sigortası Fonu için işverenin verdiği katkı payından 1 puanın da fona kaydırılması öngörülüyor.

-Zorunlu istihdam konusu elden geçirilecek. Çalışanı 50 kişiyi aşan işyerlerinde bir hükümlü, bir terör mağduru, bir özürlü çalıştırma zorunluluğunun, 2 kişiye indirilmesi de seçenekler arasında bulunuyor. Bu yolla eski hükümlü veya terör mağduru çalıştırma zorunluluğunun kaldırılması gündeme gelecek. Özürlü çalıştırmada ise, esnek düzenlemeler söz konusu olabilecek.

-SSK primlerinin 2008’den itibaren kademeli olarak 10 puan indirilmesi öngörülüyor. Bu yolla 2008’den 2013 yılına kadar aşamalı olarak prim yükü 10 puan indirilerek, istihdam vergilerinde değişiklik yapılacak.
 


haber7



Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,299 µs