En Sıcak Konular

Türkiye kabuk değiştiriyor

12 Ekim 2009 08:23 tsi
A Milli Futbol Takımı'mız, favori olarak gösterildiği 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'tan çıkmayı başaramadı. İspanya, direkt Afrika'ya giderken, Bosna-Hersek ikinci sırayı alarak play-off maçı oynamaya hak kazandı.

Şimdi herkes Euro 2008'de Avrupa üçüncüsü olan Ay-Yıldızlıların hezimetinde sorumlu aramaya başladı. Merak edilen asıl önemli husus ise 14 Ekim'deki Ermenistan maçı sonrası görevini bırakacağını açıklayan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'den sonraki yeni hocanın kim olacağı. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de Terim'in istifasının kabul edildiğini açıkladı. Nitekim kamuoyu baskısı yeni teknik adamı zorunlu kılıyor. Federasyon'a yakın kaynaklara göre; Terim'in alternatifi olarak ilk planda yabancı bir teknik adam düşünülüyor. Öne çıkan ismin ise Rusya Milli Takımı'nın başında bulunan Guus Hiddink olduğu öğrenildi. Ancak Hollandalının yıllık maliyetinin 7 milyon Euro olması soruna yol açıyor. Bursaspor'un hocası Ertuğrul Sağlam da A Milli Takım'la birlikte anılıyor. Bu noktada farklı görüşler ortaya çıkıyor.

1979-90 arasında çalıştırdığı Danimarka'yı dünya futbolunda söz sahibi yapan, yine 1990-93 arasında görev yaptığı A Millî Takım'ımızın bugünlere gelmesinde önemli bir paya sahip olan Sepp Piontek, Fatih Terim'e sahip çıkılması gerektiğini düşünüyor. Türk futbolunun duygusallığı hiçbir zaman terk edemediğinin altını çizen Alman teknik adam, "Fatih Terim, Türk futbolunu yakından tanıyan ve en başarılı isimlerden biri." diyor. Şimdi suçlu aramanın zamanı olmadığını ve artık Euro 2012 için takımın kurulması gerektiğine işaret eden Piontek, "Türkiye her uluslararası turnuvaya katılacak diye bir kural yok. Futbolda bu tür kazalar çoğu zaman oluyor. Danimarka 1992'de Avrupa şampiyonu olmuştu ama 1994 Dünya Kupası'na katılamamıştı. Şu an yapılması gereken Millî Takım'da doyum noktasına ulaşmış ve yaşı ilerlemiş oyuncuların yerine yenileri monte ederek 2012'nin kadrosunun kurulmasıdır. Futbolda dünde kalmak yerine yarını düşünmek başarıyı getirir." ifadelerini kullanıyor.

MESUT ÖZİL BÜYÜK BİR KAYIP OLDU

A Millî Takım'ımızın kadro yapısına da değinen Piontek, Mesut Özil'in Almanya'yı tercih etmesini büyük bir kayıp olarak görüyor. Türkiye'nin Avrupa'da yetişmiş Türk gençlerine sahip çıkması gerektiğine dikkat çeken Piontek, şöyle devam ediyor: "Bu oyuncular daha gelişme çağındayken, tespit edilip Millî Takım'a kazandırılmalıdır. Mesut Özil, Türkiye'yi tercih etseydi yapacağı katkı çok fazla olacaktı. Bugün tüm Almanya, Mesut'un oynadığı başarılı futbolu konuşuyor. Yabancı oyuncunun fazla olması özellikle İstanbul takımlarında yetenekli gençlerin önünü kesiyor. Avrupa'daki yeteneklere ise sahip çıkılmayınca başka ülkeleri tercih ediyorlar."

Ermenistan maçı sonrası Ay-Yıldızlıların gündeminin yeni hoca olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Futbol Federasyonu yetkililerinin, Fatih Terim'in bırakma kararını kamuoyuyla paylaşması sebebiyle zor durumda kaldığı, bundan ötürü Başkan Mahmut Özgener'in dönüşü olmayan bir yola girildiğini düşündüğü bildirildi. Terim'in istifa açıklamasının gereğini yerine getirmesi beklenen Federasyon'un, yurtdışından kariyerli ve ünlü bir yabancı antrenörü Milli Takım'ımızın başına getirmek üzere düğmeye bastığı ifade edildi. Bu noktada bir dönem Fenerbahçe'de de görev yapan Hollandalı ünlü teknik adam Guus Hiddink'e teklif götürüleceği iddia edildi. Ancak Hiddink'in Rusya'yı play-off'a taşıması ve ücreti işi zora sokuyor. Ertuğrul Sağlam da spor kamuoyunda koltuk için ismi anılan bir diğer isim.

zaman




Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,162 µs