En Sıcak Konular

İkinci kaset!

0 0 0000 00:00 tsi
İkinci kaset! Ogün Samast’ın yakalandıktan sonra Samsun Terörle Mücadele Şubesi’ndeki ilk sorgulamasında çekilen ve bugüne kadar gizli kalan ikinci kaset ele geçirildi.

Kasette, görevliler Samast’ın sigara içmesine izin veriyorlar ve çok iyi davranıyorlar. Görevliler, Samast’ın ön cebinde taşıdığı Türk bayrağını çıkarmasını istiyorlar. Bayrağı çıkarıp açan Samast, iki yanına geçenlerle poz veriyor, ardından bayrağı öpüp alnına götürerek cebine tekrar yerleştiriyor.

19 Ocak günü öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın 20 Ocak gecesi yakalandıktan sonra götürüldüğü Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nin çay ocağında çekilen ikinci bir kaset ortaya çıktı. 10 dakika 27 saniye süren ve poster pozundan, bayrak açmaya kadar tüm ayrıntıların yer aldığı bu video kaydı kafalardaki birçok soru işaretini de aydınlatıyor.

Görüntülerde Samast kot montunun sol üst cebinden çıkardığı Türk bayrağını açarak görevlilerle poz veriyor, sohbet ediyor, sivil giyimli bir görevlinin cep telefonuyla çektiği kendi fotoğraflarına cep telefonunu görevlinin elinden alarak bakıyor, önüne bırakılan paketten aldığı sigarayı içerken görülüyor. Bir koltukta oturan Samast’ı rahatlatmak için iki yanına oturan görevliler, onunla sohbet edip Trabzon’dan çıkıp İstanbul’a kadar gidişini, cinayeti nasıl işlediğini anlatmasını istiyorlar.

GİR KOLUNA OSMAN ABİ

Samast’ın "Vatan toprağı kutsaldır, kendi kaderine teslim edilemez" yazılı takvimin önünde çekilen görüntülerde kıravatlı bir sivil memur Samast’a "Gel sen şöyle, ikimizi beraber çeksinler" diyor. Odada "Salih Bey’i çağır bana, Salih Bey’i... Polis yelekli arkadaş gelsin. Gir koluna Osman Abi.. Bunlar bizim arkadaşlar" sözleri duyuluyor.

CEPTEKİLERE İNCELEME

Odadakilerden biri Samast’ın fotoğrafını cep telefonuyla çekiyor. Daha sonra Samast’a sigara veriliyor. Samast sigarasını içerken yanındaki görevlilerden biri cep telefonuyla çektiği fotoğrafları inceliyor. Ardından fotoğraflara bakması için cep telefonunu Samast’a veriliyor. Yanındaki bir başka kravatlı kişi sırtını sıvazlıyor. Diğer görevli "Çok kötü bakıyon işte gözleri. Sonu güzel... Gülümse" diyor. Bu arada tepsisi elinde çaycı geçiyor.

ÖPEREK KOYUYOR

Bu sırada kıravatlı görevli, çalan cep telefonunu açıyor, "Efendim abi? O zaman dur şeyi arayayım" diyor. Ardından Samast bayrağı indiriyor. Biri "Nasıl katlayacağını biliyor musun?" diyor. Samast bayrağı katladıktan sonra öperek tekrar cebine yerleştiriyor.

ÇIKARDIM VURDUM

Emniyet görevlileri Samast’ı sorgulamaya başladıklarında Samast, internette araştırdığını söyleyip, "iki üç gün dışarıda kaldım, pusuya yattım, çıkardım vurdum silahımı" diyor. Kayıt Samast’ın "Gittim direkt..." sözleriyle bitiyor.

Hürriyet



Bu haber 262 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,540 µs