En Sıcak Konular

Kaos virüsü Batman’da!

0 0 0000 00:00 tsi
Kaos virüsü Batman’da! Görüyoruz sizi… Yine aynı oyun! Hepimizi tedirgin edecek kuş gribi yine sahnede. Bu kez mekan Batman. Kurbanlar aynı; doğal ortamında özgürce dolaşan, köylünün yegane sermayesi kümes hayvanları… Ve aynı şeyi duyacağız: Markalı ürünler tercih e

Bu da haberin basına yansıyan kısmı:

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Boğazköy köyünde, köy tavuklarında "kuş gribi" hastalığının tespit edildiğini bildirdi. İlçe karantinaya alındı. Gercüş'te hastaneye kaldırılan 3 çocuk müşahade altında tutuluyor.

Batman'ın Gerçüş ilçesine bağlı Boğazköy köyünde köy tavuklarında, bugün itibariyle Kuş Gribi hastalığı tespit edildiği açıklandı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, hastalık kaynağının göçmen kuşlar olduğunun tahmin edildiği bildirildi.

Açıklamada, söz konusu bölgede 5 Şubat 2007 tarihinde şüpheli tavuk ölümlerinin Gerçüş İlçe Tarım Müdürlüğüne ihbar edildiği, aynı gün hükümet veteriner hekimlerinin hastalık mahalline giderek incelemelerde bulunduğu ve gerekli tedbirler alınarak şüpheli materyalin Elazığ Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ulaştırıldığı kaydedildi.

Yapılan inceleme sonucunda hastalığın kuş gribi olduğunun bugün itibariyle kesin olarak tespit edildiği kaydedilen açıklamada, hastalık etkeninin tiplendirilmesiyle ilgili detay çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

KARANTİNA TEDBİRLERİ ALINDI

Hastalık çıkan Boğazköy köyünün etrafında 3 kilometre yarıçapında kontrol bölgesi, 7 kilometre çapında da gözetim bölgesi oluşturularak toplam 10 kilometrelik alanda sıkı karantina tedbirlerinin alındığının bildirildiği açıklamada, şöyle denildi:

“Kontrol bölgesinde mihrak dışında Aydınlı ve Rüzgarlı köyleri de bulunmaktadır. Hastalık mihrakı olan Boğazköy'de 800 tavuk, 80 hindi, 20 ördek ve kaz mevcut olup, hastalık sürecince toplam 170 muhtelif kanatlı hayvan ölmüştür. Kontrol bölgesinde mevcut kanatlı hayvanların itlaf işlemlerine başlanmıştır.

Ayrıca Kuş Gribi Ulusal Acil Eylem Planı devreye konulmuştur. Acil Eylem Planı çerçevesinde Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünde Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi ve Batman'da da Yerel Hastalık Kontrol Merkezi oluşturulmuş ve çalışmalara başlanmıştır.”



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,651 µs