En Sıcak Konular

İsrail bile tırstı: “El Aksa’daki kazıyı durdurun”

0 0 0000 00:00 tsi
İsrail bile tırstı: “El Aksa’daki kazıyı durdurun” Kimi teolojik-kritik yerler vardır ki, kılına dokunsanız dünyanın “denge”si değişebilir. El Aksa ve çevresi de bunlardan biri. Buraya yapılacak “fiziki” bir müdahale, tahmin edilemeyen “manyetik” ve “manevi”

Haberdar olacak ki İsrail Savunma Bakanı Peretz, Olmert’ten Haremüşşerif’teki kazının durdurulmasını istedi.

Peretz’in dün Olmert’e gönderdiği belirtilen yazıya, Savunma Bakanlığının “siyasi-askeri bölümü” başkanı Amos Gilad’in görüşlerini içeren bir yazıyı da eklediği belirtildi.

Yazısında Gilad, İsrail’in Filistin ve Arap dünyasıyla istikrarı yakalamaya yönelik adımlar attığı bir sırada, kazı çalışmalarının Arap dünyasında kışkırtmalara yol açarak önemli zarara neden olabileceğine dikkati çekti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas’ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal’ın Mekke’deki görüşmelerinde anlaşma noktasına yaklaştıklarını hatırlatan Gilad, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın önümüzdeki dönemde bölgeye yapacağı yeni ziyarete de atıfta bulunarak, hafriyatla ilgili Ürdün ile herhangi bir istişarede bulunulmamasını eleştirdi.

Olmert ve Peretz’in askeri danışmanlarının da dün bu konuyu ele alarak, Peretz’in itirazları hakkında görüş alışverişinde bulundukları belirtildi.

Peretz’in yazısıyla ilgili görüşleri sorulan Başbakanlık yetkilileri ise çalışmaların profesyonel bir ekip tarafından yürütüldüğünü ve şeffaf bir şekilde tamamlanarak, ziyaretçilerin güvenli bir biçimde bölgeye ulaşmasını sağlayacağını söylediler.

Başbakanlık, hafriyat çalışmalarının Haremüşşerif’in dışında yapıldığını ve bölgedeki kutsal yerlere herhangi bir zarar verilmeyeceğini savundular.

AL AKSA’DAN SALDIRI TEHDİDİ

El Fetih’e bağlı El Aksa Şehitleri Tugayı, İsrail’in, Haremüşşerif yakınlarındaki kazı çalışmalarını sürdürmesi halinde, sinagoglara saldırı düzenleyeceği tehdidinde bulundu.

El Aksa Şehitleri Tugayı’ndan yapılan açıklamada, tüm sinagogların birer meşru hedef haline geleceği belirtilerek, “El Aksa Camii’nin kutsiyeti, sinagoglardan daha az değildir” denildi.

Grup, tüm Filistinlileri, çalışmalar durduruluncaya dek olayı protesto etmeye çağırdı. Öte yandan, Haremüşşerif ve çevresinde Kudüs polisinin yoğun önlemleri de sürüyor.

Bazı Filistinli gençler eski kentin Aslanlı Kapı girişinde İsrailli polislere taşla saldırdı. Polis, Filistinli gençlerden 4’ünü yakaladı.

Yahudiler, İslamiyet’te en kutsal üçüncü mekân olan, El Aksa Camii ile Kubbetu’s-Sahra’yı barındıran Haremüşşerif’in, yıkılan Süleyman Tapınağı üzerine inşa edildiğine inanıyor. Söz konusu arkeolojik kazılar da bu nedenle yapılıyor.



Bu haber 329 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,106 µs