En Sıcak Konular

Bakan Şahin: “Federasyon başkanı değil, futbolcular oynayacak"

0 0 0000 00:00 tsi
MART ayında yapılması beklenen seçimlerle milli maçların bir bağının olmadığını vurgulayan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin "Devlette olan sürekliliğin esası futbol federasyonunda da geçerlidir. Ayrıca sahada oynayaca

      Genel Kurul’un toplanabilmesi için 97 imzanın geçerli olduğunu belirten Şahin "Teftiş kurulu raporunu inceledim. 97 imza, seçimli genel kurul istiyor. 18 imzada ise eksiklikler var. Bu demektir ki, delegelerin 115’i seçimli genel kurul istiyor. 9 Ocak itibarı ile 60 gün içerisinde Futbol Federasyonu’nun seçimli genel kurul yapması gerekiyor. Delegeler dilekçelerinde özellikle seçimli genel kurul diyor. Yani seçim için oylama yapılamaz, direkt seçim olacak" diye konuştu.
      Futbol Federasyonu’nun bir an önce harekete geçmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Bakan Mehmet Ali Şahin, "Ben onlara tavsiyem şu. Hukukun gereklerini yerine getisinler, hemen seçim için düğmeye bassınlar ve tarihi belirlesinler. Sonra da delegeye sorsunlar. Ben mi başkası mı? Oradan çıkacak sonuca göre hareket etsinler. Ben sırf Türkiye’nin itibarı sarsılmasın, müdahale var demesinler diye olaya karışmadım. Kongreye ben davet etseydim, orada seçim oylanırdı. Ama delege seçim istedi. Delegenin isteğini yerine getirsinler" dedi.
      FIFA’dan geldiği söylenen mektuba da değinen Bakan Şahin, "Bana henüz böyle bir davet gelmedi. Gelirse gereğini yaparız. Bize sorarlarsa siyasi baskı yapılıp, yapılmadığını belgeleyen delegelerin görüşlerini aktarırız. Elbette böyle bir davete katılmayı ve kendimizi anlatmayı, bu sürece nasıl gelindiğini belgelemek isteriz. Böyle bir davete hukuk adamını göndereceğim. Bizim ne kimin federasyon başkanlığından gitmesine, ne de kimin geleceğine müdahale gibi bir niyetimiz ve girişimimiz olamaz. Delegeler Haluk Ulusoy ile devam derse, o kendilerinin bileceği iştir" şeklinde konuştu.
      Saha olaylarının geçtiğimiz dönemlere göre azalma kaydettiğine de dikkati çeken Bakan Şahin, "Ancak son günlerde dikkatimizi çeken olay pankartlardır. Spor alanlarında siyasi mesajlar veren pankartların açılması çok tehlikeli. Bunun önüne geçmemiz lazım. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı’ndan daha ciddi tedbirler almasını istedim. Statlarda kolluk güçlerinin daha ciddi ve titiz çalışma yapması lazım" dedi.
      Geride bıraktığımız 2006 yılında bazı branşların kendisini mutlu, bazı branşların da üzdüğünü vurgulayan bakan, "2006’nın yıldızı grekoromen güreştir. Yüzümüzü güldürdüler, madalyaları topladılar. Badminton, golf, satranç, basketbol ve voleybol da başarılı oldu. Ancak serbest güreş, boks, atletizm ve halterde yüzümüz gülmedi ve beklediğimiz verimi alamadık. Bu branşlarda uzun vadeli çalışmalar yapmamız lazım. Hepsini özerk yaptık, ekonomik açıdan rahatlattık" diye konuştu.

milliyet
     



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,871 µs