En Sıcak Konular

Yağışlı günler geri döndü: Bölge bölge hava durumu

4 Ekim 2009 17:07 tsi
Batıda yağmurlar var. Salı günü ise ülke yeniden serinlemeye başlayacak. Meteoroloji bugün için Trakya, İstanbul ve Balıkesir'in kıyı şeridindeki ilçeler için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Bölge bölge durum:

Türkiye'de lodosdan dolayı bugün de hava sıcak. Sıcaklık tüm bölgelerimizde 30 dereceye yakın, güneyde ise 35 dereceye yaklaşıyor. Batıda yine hafif yağmurlar var. Salı günü ise ülke yeniden serinlemeye başlayacak.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul sıcak ama bulutlu, semt semt hafif yağmur da yağacak. Sıcaklık 25 derece. Ankara parçalı bulutlu 29 derece, yarın hafif yağmur var. İzmir'de de yağmur var ama hava sıcak, rüzgar da zayıfesiyor. Bursa bulutlu 28 derece. Adana 34 derece, salı günü ise yağmur olasılığı var.

Marmara'da lodos hafif, hava yine ılık, Kocaeli 30 derece. Ancak gökyüzü kapalı ve Trakya'da daha etkili olmak üzere bölgede kısa süreli yağmurlar görülüyor. Yeni haftayla birlikte rüzgar yeniden kuzeye dönecek ve serin esmeye başlayacak. Pazartesi bölgede sis oluşabilir.

İç Anadolu bugün daha sıcak, birçok kentte sıcaklık 29 dereceye çıkıyor,  ama gökyüzü bazı kesimlerde beyaz bulutlarla kaplı. Yarın bölgede kısa süreli yağmurlar var, Salı günü ise yaz havası yerini, serin sonbahar havasına bırakacak.

Ege'de bir lodos var, sıcaklık yüksek 30 derece. Ancak İzmir, Muğla ve Afyon boyunca heryerde görülmeyen, semt semt yağan yerel yağmurlar olacak. Pazartesi de bölgenin güneyi hafif yağmurlu, salı rüzgar serin ve sert esecek.

Akdeniz ve Güneydoğu'da sıcaklık 32-34 derece. Antalya biraz bulutlanacak, Güneydoğu güneşli. Yarın  Isparta-Burdur-Antalya arasında, salı günü ise Doğu Akdeniz ve Güneydoğu'da kısa süreli yağmurlar olacak.

Doğu Anadolu'da pastırma yazı 1 gün daha etkili olacak, Erzurum 22, Malatya 30 derece. Salı günü ise havanın serinlemeye başlaması ile yağmurda başlayacak.

Karadeniz sıcak, Bolu da, Rize de 28 derece. Bolu-Kastamonu arası yine bulutlu, yarın ise yağmur var. Salı günü bölge serinlemeye başlıyor, Doğu Karadeniz de yağmurlu olacak.

BÖLGE BÖLGE, İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji ayrıca Trakya'daki diğer illerle Balıkesir'in kıyı şeridindeki ilçelerinde de kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Tekirdağ ve İstanbul'un bazı ilçelerinde etkili yağışa karşı ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ''meteorolojik uyarıda'', son verilere göre, sabah saatlerinden itibaren saat 15.00'e kadar Tekirdağ merkez ile Çorlu, Çerkezköy, Saray ilçeleri, İstanbul'un Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Küçükçekmece ilçelerinde ''kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış'' beklendiği kaydedildi.

Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımdaki aksamalar konusunda dikkatli olunması istendi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege, Batı Karadeniz'in batısı ile Eskişehir çevrelerinde görülecek yağışların Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğini belirtti.

Çağlar, pazartesi günü, yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde görüleceğini kaydetti.

Salı günü, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışlara sebep olacak sistemin, çarşamba günü doğu bölgelerine hareket ederek yurdu terk edeceğinin tahmin edildiğini ifade eden Çağlar, hava sıcaklığının ise batı bölgelerden başlayarak 2 ila 4 derece azalacağını, mevsim normalleri civarında seyredeceğini söyledi.

Edirne'de ev ve işyerlerini su bastı

Edirne'de sağanak yağış, su baskınlarına yol açtı; bazı yollar trafiğe kapandı. Bölgede bugün için yine sel uyarısı var.

Edirne'de akşam saatlerinde başlayan yağmur geceyarısına doğru etkisini artırdı. Özellikle Zübeyde Hanım, İbrahim Ay ve İlhami Ertem caddeleri ile Atatürk Bulvarı'nda su taşkınları meydana geldi.

Bazı araçlar yollarda kaldı, yaklaşık 50 ev ve işyerinin bodrum katlarını su bastı. Belediye ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle vatandaşlar, kendi çabalarıyla suları boşaltmaya çalıştı.

Edirne'de aralıklarla süren yağışların, gün içinde yine etkili olacağı bildiriliyor.

SABAH SAATLERİNDE ULAŞIMA KAPATILAN TEKİRDAĞ-MALKARA YOLU, YENİDEN TRAFİĞE AÇILDI

 Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, sabah saatlerinde sağanak yağışın etkili olduğu kent merkezi, Barbaros, Kumbağ beldeleri ile İnecik ve Mahramlı köylerinde incelemelerde bulundu.

Vali Kemelek, İl Genel Meclisi Başkanı Münür Karaevli ve İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ile yaptığı inceleme sonunda, il genelindeki yağışların önemli bir hasara yol açmadığını söyledi.

Bazı yollar ve bir kısım tarım arazisinde su birikintileri oluştuğunu ifade eden Kemelek, önemli bir hasar olmamasından mutluluk duyduklarını bildirdi.

Bu arada, merkeze bağlı Mahramlı Köy yolu girişinde su birikintisi nedeniyle sabah saatlerinde ulaşıma kapatılan Tekirdağ-Malkara yolu, yeniden trafiğe açıldı.

Ajanslar



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,038 µs