En Sıcak Konular

Gölgedeki adam Aytaç Yalman mı?

0 0 0000 00:00 tsi
Gölgedeki adam Aytaç Yalman mı? Beyaz Enerji Operasyonu'nu Talat Şalk'la birlikte yürüten Kıdemli Kurmay Albay Aziz Ergen, araştırmanın nasıl engellendiğini anlattı. Ayrıca dönemin Jandarma Komutanı Aytaç Yalman'la ilgili iddialarını sürdürdü.

Anasol-M Hükümeti döneminde başlatılan Beyaz Enerji Operasyonu'nu eski DGM Savcısı Talat Şalk ile birlikte yürüten dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı emekli Kıdemli Kurmay Albay Aziz Ergen, 6 yıl sonra operasyonu ve operasyonun engelleniş sürecini kitaplaştırdı.

Yeni Şafak'a konuşan Ergen, kitapta geçen “Arkamızdakilere güvenmiştik, ancak operasyon Mavi Akım'a dayanınca çözüldüler” ifadelerine açıklık getirdi.

Kendilerini önce dönemin hükümetinin üst düzey siyasilerinin şantaj, tehdit, komplo ve çeşitli rüşvet önerileriyle engellemeye çalıştığını belirten Ergen, “Ancak buna güçlerinin yetmeyeceğini kısa süre içinde anladılar. Bu operasyon zaten en tepedekilere ulaşacağı için Ankara'nın göbeğinde operasyonu Jandarma yürütüyordu. Bizi engelleyen güç askeri olarak bizim üstümüzdeki güçtür. Kişilerden bahsediyorum” dedi.

Üstteki güç Yalman mı?

Kendisini engelleyen üstteki gücün dönemin Jandarma Genel Komutanı Aytaç Yalman mı olduğu sorusuna Ergen, “Operasyon benim ve dairemin refüze edilmesiyle kesilmiştir. Bu kararları kim verebilir? Beyaz Enerji'den sonra komutanımız (Aytaç Yalman) Kara Kuvvetleri Komutanı olmuştu. 2002 yılı atamalarında ilk kez bir Jandarma Genel Komutanlığı makamından Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na geçiş çok büyük bir yankı uyandırmıştır. Beyaz Enerji Operasyonu, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile Başbakan Yardımcısı olan Mesut Yılmaz arasında tartışmalara neden olmuştu.

BOTAŞ'a yürüyorduk önümüzü kestiler

“Enerji Bakalığı'nın iki dairesi, TEAŞ ve TEDAŞ Genel Müdürlüklerinin yönetim kurulları tutuklandı. Sıra BOTAŞ'a, yani Mavi Akım'a geldi. 11 Mayıs gecesi Mavi Akım'la ilgili çok ciddi ek dosyalar bize ulaştı. Aynı gece yurtdışı görevim tebliğ edildi, Bakü'ye gönderiliyorum! Bu basına sızınca durduruldu. Beni 48 saat içerisinde başka bir birliğe atadılar. Operasyonu Mavi Akım'a girince durduruldu.”

Kadınla tuzağa düşürdüler

“Savcı Talat Şalk'a siyasilerden baskı geliyordu. Etraftan manken bulup gazeteci kılığına sokarak tuzağa düşürme girişimi de dahil olmak üzere, gece 2'de, 3'te bu yollu aramalar yapılıyordu. Bizim resimlerimizi çekip tuzağa düşüreceklerdi.” 

Haber7



Bu haber 307 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,947 µs