En Sıcak Konular

Avrupa Parlamentosu'nda Hrant Dink anısına toplantı

0 0 0000 00:00 tsi
Avrupa Parlamentosu'nda Yeşiller gurubunun öncülüğünde gazeteci Hrant Dink anısına bir toplantı düzenlendi.

Dink'in Türk-Ermeni kardeşliğine vurgu yapan bazı yazılarının okunduğu, fotoğraflarının gösterildiği ve sevdiği şarkıların dinletildiği toplantıya, Ermenistan'ın Brüksel Büyükelçisi Vigen Çiteçyan, Yeşiller gurubunun Eşbaşkanı Daniel Cohn Bendit, grubun Türk asıllı Alman Üyesi Cem Özdemir, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyeleri İngiliz Andrew Duff ve Rum Marios Matsakis, Rum Hristiyan Demokrat üye Panayiotis Demetriou katıldılar.

Cem Özdemir, burada yaptığı konuşmada Türk halkının kalbinde hiçbir zaman ırkçılık olmadığını anlatarak, birkaç kez görüşme fırsatı bulduğu Hrant Dink'in her zaman Türkiye'de barış içinde yaşamayı savunan biri olduğunu vurguladı.

Dink'in öldürülmesinin Türkiye için büyük kayıp olduğunu vurgulayan Özdemir, Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesinin biran önce değiştirilmesi ve Ermenistan'la sınır kapısının açılması gerektiğini ileri sürdü.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ermenistan'ın Brüksel Büyükelçisi Vigen Çiteçyan, Hrant Dink'in cenazesine çok sayıda insanın katılmasının kendisi için sürpriz olmadığını belirtti.

“Hrant Dink bizim arkadaşımızdı, akrabamızdı, dostumuzdu. Benim için böyle bir toplantının ardından yorum yapmak zor” diyen Çiteçyan, Fransa'da sözde Ermeni soykırımını inkarı cezalandıran yasa tasarısı hakkında şunları kaydetti:
“Fransa demokrasisi çok köklü bir ülke. Böyle bir yasayı gerekli görüyorlarsa getirebilirler. Bu, Fransa halkının isteğiyse saygı duyarım.”

Çiteçyan, Türkiye'den beklentisinin olup olmadığının sorulması üzerine de ”iki halk arasında uzlaşma sağlanmasına yol açacak adımların atılması gerektiğini” ifade etti.
hürriyet



Bu haber 355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,156 µs