En Sıcak Konular

Skandal kooperatiften Başer'in oğlu da çıktı

0 0 0000 00:00 tsi
Skandal kooperatiften Başer'in oğlu da çıktı Gürtuna'nın başını derde sokan, bir kooperatife usulsüz arsa tahsisi skandalına Terörle Mücadele Koordinatörü emekli asker Emin Başer'in oğlunun adı da karıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi müfettişlerinin, belediye eski başkanı Ali Müfit Gürtuna hakkında, emekli asker, hakim, savcı ve MİT mensuplarına tahsis ettiği Etiler'deki araziyle ilgili İçişleri Bakanlığı'na rapor hazırladığı ortaya çıktı... Danıştay 1. Dairesi'nin soruşturulmasını istediği Gürtuna hakkında hazırlanan müfettiş raporunu BUGÜN ele geçirdi. Raporda, arazi tahsisinin yoksul ve dar gelirlilere yapılması gerektiği belirtilirken, kooperatif üyelerinin neredeyse tamamının, kimlik bilgileri, ikamet adresleri, gelir durumları gibi konularda idareyi yanıltmak maksadıyla gerçeğe aykırı beyan verdiği, resmi evrakta sahtecilik yaptıkları ve bazı üyelerin de ikamet adresi olarak MİT'i adres verdiği, belgeleriyle ortaya kondu.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS

Üyelerden Halil Burak Başer'in ise, Terörle Mücadele Koordinatörü Emekli Orgeneral Edip Başer'in oğlu olduğu belirtilerek, Başer'in beyannamesini kooperatifin kuruluşundan 1 yıl, arazi tahsis başvurusundan ise 3 yıl önce, 2000 yılında hazırlayarak müracaatına eklediği kaydedildi. "2 yıl önceki beyanda, ikametgahın, gelirin, aile üye sayısının ve diğer beyan bilgilerinin doğru olmasının mümkün olmadığı" kaydedildi. Raporda İçişleri Bakanlığı'nın ve araziyi "peşkeş" çektiği iddia edilen Ali Müfit Gürtuna ile diğer bürokratların yargılanması için ön inceleme yapması gerektiği vurgulandı. Belediye müfettişlerinin 2004 fiyatlarıyla 10 trilyon YTL değer biçilen, Beşiktaş İlçesi Cengiz Topel Caddesi'ne cepheli 7 bin 56 metrekarelik arazinin 44 üyeli Mavi Derya Yakamoz Kooperatifi'ne 882 bin YTL'ye tahsisiyle ilgili hazırladığı raporda, arsa tahsisinden faydalanabileceklerin özellikleri sıralandı. Bunlar arasında dar gelirli ve başka evi olmaması gibi kriterlerin yerine getirilmediği belirtildi. Bazı üyelerin birden fazla mülkü olduğu, bazı üyelerin beyannamelerinde tahrifat yaptıkları hatta bazı üyelerin İstanbul'da dahi oturmadıkları bildirildi. Raporda üyelerin yaptıkları usulsüzlüklere tahakkuk eden Türk Ceza Kanunu'ndaki hapis ve para cezalar da aktarıldı. "Yalan beyanda bulunan veya hakikate aykırı beyanname verenler 3 aydan 1 yıla kadar hapis ve 500 liradan 1000 liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır" denildi.

Bugün



Bu haber 2,297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,724 µs