En Sıcak Konular

Sanal banka mağdurları derneği kuruldu

0 0 0000 00:00 tsi
Türkiye'de 2003 yılından beri kullanılan ADSL portalları yardımıyla yaygınlaşan internet kullanımı ve internete erişilebilirlik oranının yükselmesi, sanal banka soygunlarını artırdı. Sanal soygunlar ise mağdurları "Sanal Banka Mağdurları Derneği" altın

Sanal Banka Mağdurları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu yaptığı açıklamada, sanal soygunların birbiri ardına gelmesi ve mağdurların artması nedeniyle bir araya gelerek "sanalbankamagdurlari.com" adresli site kurulduğunu kaydetti. Sitenin 3500'e yakın üyesi bulunduğunu belirten Polatoğlu, "Sitenin amacı, sesimizi kamuoyuna ve yetkililere duyurabilmektir" dedi. Yetkililerin konuyla ilgili önlem almaları için gerekli bütün çalışmaların yapıldığını anlatan Polatoğlu, ancak yeterli sonucun alınamadığını vurguladı. Polatoğlu, üstelik açılan davaların bir çoğunun mağdurların aleyhine verilmiş kararlarla sonuçlandığını ifade etti.

Polatoğlu, "Amacımız, sahip çıkılmayan mağdurların ellerinden alınan birikimlerinin tazmin edilmesini sağlamak, internet bankacılığının güvenilirliğini arttırmak ve hızla artarak devam eden sanal banka soygunlarının önüne geçmektir" dedi.

Halka internet ve internet güvenliği konusunda bilgi verilmeden internet üzerinden banka işlemleri yaptırıldığına işaret eden Polatoğlu, kamu yönetimimiz ve kullanıcılarını internet şubesine yönlendiren ancak güvenlikle ilgili yeterli önlem almayan bankaların daha duyarlı olmaları gerektiğini kaydetti. Bütün birikimini bankaların internet şubelerinde kaybedenlerin kaderlerine terk edildiğini söyleyen Polatoğlu, sağlığını, psikolojisini kaybeden, sisteme ve teknolojiye küskün bir zümre yaratıldığını belirtti. Polatoğlu, çalınan varlıkların tazmin edilmesi, bankalara ve internet bankacılığı sistemine güvenin tazelenmesi gerektiğini ifade etti.

Bu sistemden çalınan paraların büyük kısmının, döviz olarak yurt dışına çıktığını veya yeraltı örgütlerinin kasalarına gittiğini ileri süren Polatoğlu, bu paraların miktarının ise çok ciddi boyutlara ulaştığını belirtti.

“E-Devlet uygulamasına geçiyorsak, bilgi toplumu olmayı hedeflemişsek, halkımızın internet kullanımı ve internet güvenliği ile ilgili bilgilendirilmesi gerekir” diye Polatoğlu, toplumda her gün birçok kişinin internet aracılığıyla soyulduğu, banka hesaplarının boşaltıldığı, internetin korkulu bir imge haline geldiğini belirtti. Gerçekleştirilecek e-projeleri kullanacak güvenenin kalmayacağını ifade eden Polatoğlu, "Bankalarımız ise, mevduat toplayacak kimse bulamayacaktır. Bu yolla sadece paralarımız değil, bilgilerimiz de çalınmaktadır" dedi.
hürriyet



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,374 µs