En Sıcak Konular

Olmert: İran'ın nükleer gücü yok 

0 0 0000 00:00 tsi
Olmert: İran'ın nükleer gücü yok  İran'nın nükleer çalışmalarının durdurlamaz boyutta olmadığı belirtilerek, İran'ı durdurmak için hala zaman olduğu iddia ediliyor. 

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İran'ın nükleer çalışmalarının, Tahran yönetiminin iddia ettiği boyutlarda olmadığını söyledi.

Ehud Olmert, Amerikalı Yahudi liderlere yaptığı konuşmada, İran'ın nükleer alandaki planlarını engellemek için çok geç olmadığını bildirdi.

İran'ın nükleer programının önüne geçmek için, şiddete başvurmadan baskı yapma olasılığının halen mevcut olduğunu ifade eden Olmert, “Şiddete başvurmadan engellemenin halen bir yolu olduğuna inanıyorum” dedi.

MISIR'IN CASUSLUK İDDİALARI YALANLANDI

İsrail, Mısır'ın, Muhammed Essam Günam El Attar adlı Mısır-Kanada vatandaşının İsrail adına casusluk yaptığı suçlamasını kabul etmedi.

Kanada'da temaslarda bulunan İsrail İç Güvenlik Bakanı Avi Dichter, El Attar'ın, casusluk suçuyla yargılanmasına yönelik kararın bir temeli bulunmadığını söyledi.

Dichter, “İsrail'de, konuyla ilgili bilgisi bulunabilecek kişilerle görüştüm. Suçlama anlamsız ve uydurma” diye konuştu.
Mısır, El Attar'ın yanısıra, aralarında İsrail-Türk vatandaşı oldukları belirtilen 2 kişi ile 1 İsrailli'yi de casuslukla suçlamıştı.

Kahire yönetimi, El Attar'ın, İsrail adına casusluk yapmaya 2001 yılında Türkiye'de başladığını ve faaliyetlerini daha sonra, Türk vatandaşlıkları bulunan 2 kişinin yardımıyla Kanada'da sürdürdüğünü savunmuştu.

Kanada yönetimi, sahte Kanada pasaportu kullanan Mossad ajanlarının, Ürdün'de bir Hamas yetkilisini öldürmelerinin ortaya çıkması üzerine İsrail'i protesto etmişti. Bu konuya da değinen Dichter, “O günler geçti. Herkes kuralları öğrendi” demekle yetindi.

 dünya bülteni



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,866 µs