En Sıcak Konular

Fransa'dan ABD'ye ultimatom

0 0 0000 00:00 tsi
Fransa'dan ABD'ye ultimatom Fransa Başbakanı Dominique de Villepin, Irak'taki kaosun sona ermesini ABD ve İngiliz askerlerinin bölgeden çekilmesine bağlarken İran konusunudaki endişelerini de dile getirdi.

Fransa Başbakanı Dominique de Villepin, ''ABD, Irak'ta başarısız oldu. Bu krizden çıkış için Irak'ta 1 yıl içinde hiç ABD ve İngiliz askeri kalmamalı'' dedi. Dominique De Villepin, ''Financial Times'' gazetesinin internet sitesinde bu gece yayınlanan demecinde, ''Yabancı güçlerin hemen yarın çekilmesi gerektiğini söylemiyorum. Söylediğim şu: Bu güçlerin çekileceği zamanı belirleyen takvim hazırlanmalı'' diye konuştu.

''Irak'ta 1 yıla kadar hiç ABD ve İngiliz askeri kalmayacağı söylenmezse, Irak'ta daha fazla ölüm ve krizden başka bir gelişme olmaz'' diyen Fransa Başbakanı, ''Teşhis acımasız: ABD Irak'ta başarısız olmuştur. 2003 yılında Irak'ta askeri çözüm olmayacağını nitekim söylemiştik. O zaman söylediklerimiz şimdi ortaya çıktı'' dedi.

İRAN

 De Villepin, İran konusuna da değindiği demecinde, uluslararası camiayı ''hayal gücünden yoksun olmakla'' eleştirdi. De Villepin, ''İran konusunda çok endişeliyim. Uluslararası camianın bu konudaki hayal gücü de eksik'' diye konuştu. ''Nükleer silahların yayılması sorunu önce gelir'' diyen de Villepin, ''Bu konuda şunu açıkça söylerim: Askeri nükleer güç sahibi İran kabul edilemez'' ifadesini kullandı.

İran'ın, uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesini isteyen Fransa Başbakanı de Villepin, İran'ın bölgesel güç olma isteğinin bu krizi tetiklediğini bildirdi ve ''Bu krize siyasi çözüm istiyorsak, İran'a uranyum zenginleştirmekle daha çok kazanmayacağını, bilakis kaybedeceğini göstermeliyiz'' dedi.

Haber7



Bu haber 271 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,808 µs