En Sıcak Konular

Babacan Koç’u boynuzladı!

0 0 0000 00:00 tsi
Babacan Koç’u boynuzladı! Devlet Bakanı Ali Babacan onyıllardır halkın diline pelesenk olmuş bir yakınmayı resmi ağıza taşıdı. Taşıdı ama lafın nereye gittiği önemli. Mektup bir posta kutusuna gidiyor ama çok kişi okuyor! ‘Tatlı bir dönemin’ sona erdiği anlaşılıyor. Çü

Devlet Bakanı Ali Babacan aynen şu cümleleri söyledi; “10 yıllarca Türkiye, en kötü otomobilleri kullandı, en kalitesiz beyaz eşyayı kullandı. Türkiye artık eski günlere döndürülemez. Bunun yerine ‘yeni şartlara nasıl ayak uydururum’ diye kafa yormak lazım.” Babacan’ın bu söyleminin vitrindeki açıklaması; uluslararası sermayeye karşı çıkanların, rekabet istemeyenlerin  olduğunun belirtilmesi.. Resmi söylem bu..

Babacan bununla da kalmadı; "Uluslararası sermayeye karşı çıkanların bir bölümü aslında uluslararası rekabet istemiyor. Türkiye, uluslararası piyasalara açılarak bu ürünleri ihraç eden bir ülke oldu. Artık hem kendi insanımız uygun fiyatlarla en kaliteli ürünü kullanıyor hem de rekabetten korkanlar çok farklı bir tablo görüyor."

Tatlı dönem bitti!..

"Türkiye eski Türkiye değil. ‘Küçük olsun benim olsun. Kapatalım fazla rekabet olmasın, biz istediğimiz gibi iş yapalım’ devri Türkiye’de artık bitti. O dönem çok tatlı bir dönemdi bazıları için. Şimdi biz Türkiye’nin tümünü düşünmek zorundayız.”

Aslında çok uzun zamandır bir siyasi başta Koç grubu olmak üzere-genelde TÜSİAD olarak da okunabilir-bu denli açık bir mesaj vermemişti. Hatta hiç kimse, bu grupların tam da seçimler öncesi “ters” anlayabileceği bir mesaj da vermemişti. Belki de vermek de istememişti.

Kuşkusuz bu açıklamanın dalgaları bir çok algıya ulaşıyor. Bunlardan birincisi elbette Koç grubu, ya da temsil ettiği kesim. Seçim dönemi yaklaştıkça medya-siyaset-iş dünyası geriliminin bir halkası-veya yanıtı-olarak okunabilecek bu çıkış, aynı zamanda Doğan Grubu’na da gidiyor.

İlk kez açık adres vermek!

Çünkü Koç Grubu’nun reklamları büyük oranda Doğan Grubu’na gidiyor. Aynı zamanda TÜSİAD’ın yeni bayan başkanı Arzuhan Yalçındağ Doğan’ın seçilmesine destek veren de -muhalefetin ses çıkarmasına bile izin vermeden-yine Koç Grubu.

AKP hükümetinin son dönemdeki-ki yaklaşık 2007 başından itibaren-bu grup medyanın yaptığı bir takım haberlerden hiç de memnun olmadığı da biliniyor. Burada ciddi bir çekişme, oldukça örtülü biçimde yaşanıyor. Bunu şeffaflaştıran haberleri daha önce iyibilgi’de okumuştunuz.

İşte bu çıkış da gerilimin tali sıçramalarından birisi. Belki tek farkı ve önemi şu. Bugüne kadar örtülü mesajlar, haberler, kulak çekmeler, aba altından sopa göstermeler ve güç oyununun tüm elementleriyle sürdürülen bu savaşta ilk kez birisi halka açık adres verdi. “Sıkıntımız burada” dedi.  Bakalım cevap kaç sütun olacak?
 
iyibilgi.com



Bu haber 338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,222 µs