En Sıcak Konular

İsrail Barguti'yi kullanmayı planlıyor 

0 0 0000 00:00 tsi
İsrail Barguti'yi kullanmayı planlıyor  İsrailli siyasetçiler, şuan cezaevinde bulunan Mervan Barguti'yi kendi çıkarları doğrultusunda kullanmanın yollarını arıyorlar. 

İsrail'de hapishanede bulunan El Fetih'in etkili isimlerinden Mervan Barguti'nin serbest bırakılması düşüncesini destekleyen İsrailli isimler arasına Çevre Bakanı Gideon Ezra da katıldı.

Çevre Bakanı, bugün yaptığı açıklamada Mevran Barguti'nin serbest bırakılması düşüncesinin, İsrail'in çıkarlarına hizmet edeceği için hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Gideon Ezra, kendisine yöneltilen Barguti ile ilgili bir soruya da "El Fetih güçlerinin yeniden toparlanması ve İsrail ile Filistin'in ilişkilerinin tekrar düzene girmesi için İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan bu Arap terörist serbest bırakılmalıdır" şeklinde cevap verdi.

Ezra'nın destek verdiği bu düşünce geçen ay İşçi Partili Savunma Bakan Yardımcısı Efrahim Sneh tarafından da ordu radyosunda bir söyleşi sırasında dile getirilmiş ve Sneh "Radikal İslamcı bir askeri rejime karşılık sivil bir isim olan Mervan Barguti düşünülebilir. Barguti İsrail hapishanesinden salıverilmeli" şeklinde konuşmuştu.

İsrailli yetkililerin, Filistin'de iç çatışmaların sürdüğü bir sırada Mervan Barguti'nin serbest bırakılmasına yönelik bu açıklamaları, İsrail'in aslında Filistin'de Mahmut Abbas'a alternatif olarak muhatap kabul edecekleri daha güçlü ve daha otoriter bir lider arayışı içerisinde oldukları yorumlarını akıllara getiriyor.

Son günlerde Gazze'de Filistinli gruplar arasında devam eden çatışmaları yakından takip eden İsrail, bir taraftan da yeni alternatifler geliştirmeye çalışıyor. Filistinli gruplar arasında devam eden çatışmalarla alakalı sessizliğini koruyan ve herhangi bir yorum yapmayan İsrailli yetkililer, devam eden çatışmaların kendi topraklarına sıçramaması için yeni alternatifler ve projeler de üretmeye çalışıyor.

Son 3 aydır devam eden çatışmaların sonlandırılması için defalarca telefonla görüşen ve yüz yüze bir araya gelen Filistinli yetkililerin çabalarının sonuç vermemesi ve bu bağlamda İsrail, Amerika ve AB'nin muhatap olarak gördüğü Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın ağırlığını koyamaması bölgede bir otorite boşluğu yaşandığı izlenimi veriyor.
 
dünya bülteni



Bu haber 284 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,733 µs