En Sıcak Konular

El Kaide'nin askeri kanat sorumlusu tutuklandı

0 0 0000 00:00 tsi
KONYA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı ve 6 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen opersyonlarla çökertilen El Kaide terör örgütünün bombacısı 34 yaşındaki Ali Bahtiyar da yakalanıp tutuklandı.

İstanbul'da yakalanan Bahtiyar'ın, örgütün bombacısı ve askeri kanat sorumlusu olduğu belirtildi. Bahtiyar'ın tutuklanmasıyla cezaevine konulan örgüt mensuplarının sayısı 37'ye yükseldi.


Uluslararası terör örgütü El Kaide’nin Türkiye yapılanmasını çökermeye yönelik ‘şifre’ operasyonunda ilk aşamada yakalanan 48 kişi sorgulanmış ve bunlardan aralarında örgütün Türkiye sorumlusu Ekrem Kozakoğlu'nun da bulunduğu 36'sı geçen cuma günü tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Operasyonlarını sürdüren polis dün İstanbul’da örgütün askeri kanat sodrumlusu olduğu belirtilen Bahtiyar’ı, aklandığı evde bomba yapımına ilişkin dokumanla birlikte ele geçirdi.Uçakla bugün Konya’ya getirilen Bahtiyar, sorgusundan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak, Konya E Tipi Cezaevi’ne konuldu.

ŞİFRE İÇİNDE ŞİFRE

Polis yetkilileri, ‘şifre’ operasyonunda ele geçirilen tüm bilgisayarların incelendiğini söyledi.

Bilgisayar uzmanlarının 3 gün süreyle şifrelerin kırılmaya çalışıldığını söyleyen yetkili, “Tüm bilgsayarlarda şifre kırıldıktan sonra yeni bir şifre daha çıktı. Şifre içine şifre konulmuş. Ancak, artık tüm bilgisayarların içine girilmiş durumdu. İncelemelerimiz devam ediyor” dedi.

“EYLEM AN MESELESİYDİ”

Polis yetkilileri, örgütle ilgisi oldukları gerekçesiylehalen bazı kişilerin arandığını, operasyonunun devam ettiğini söyledi.

Örgütün yapılanmayı tamamlayıp eyleme geçme aşamasına geldiğinni ortaya çıktığını söyleyen üst düzeydeki bir emniyet yetkilisi, “Örgütte herkes işini çok iyi öğrenmiş. Yapılanma tamamlanmış ve artık eylem için geri sayımın başladığını tesbit ettik. Eylem an meselesiydi. Olayın boyutları korkunçtu. Çok büyük ihtimalle hazırlandıkları eylem bugünlerde yapılacaktı. Örgüt her şeyile çok profesyonel. Savcılar da olayı çabuk çözdüler. Bugüne kadarki en kapsamlı El Kaide iddianamesi hazırlanıyor” dedi.

MAZLUM-DER: TEDBİR, İNFAZA DÖNÜŞMÜŞTÜR

Mazlum- Der Konya Şube Başkanı Mustafa Akmeşe, El Kaide Operasyonu ile yakalanarak tutuklanan 36 kişi kişi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Mustafa Akmeşe, gözaltına alınan biri kişinin tutuklanmasının bir tedbir olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“El Kaide Operasyonu' adı altında yapılan soruşturma sonucu tutuklanan 36 kişi için Ceza Muhakemesi Kanunu'nda sayılan tutuklama sebebleri bulunmamaktadır. Yargılamanın Özel Yetkili ağır ceza mahkemesinde devam edecek olması, bu mahkemenin Konya'da bulunmaması nedeniyle Adana'da yapılması süreci uzatacaktır. Sanıkların ilk mahkemesinin 4-5 ay sonra yapılması muhtemeldir. Bu durumda sanıklar, ilk mahkemede tahliye edilecek olsalar bile en az 4-5 ay tutuklu kalmış olacaklardır. Bu durumun sebep olduğu maddi ve manevi kayıpları kim nasıl karşılayacaktır? Bu durum, tedbir olan tutuklamanın infaza dönüştürülmesi değil midir?”

Sorguların devam ettiği sırada Emniyet görevlilerinin “tamamının tutuklanacağı, arabaların hazırlanması’ ifadelerinin sanıklar tarafından duyulduğunu öne süren Akmeşe, şöyle devam etti:

“Sorgu devam ederken, Emniyet görevilleri nasıl böyle konuşabilmekte, talimat verebilmektedir? Yargı bağımsızlığı böylesi bir tavırda zedelenmiş olmayacak mıdır? Operasyonda şekli olarak kurallar yerine getirilmiştir. Ancak, kamuoyu tatmin olmamıştır. Zanlıların tutuklanmasını gerektirecek somut ve inandırıcı deliller varsa açıklanarak kamuoyu bilgilendirilmelidir. Yoksa zanlıların mağduriyetine derhal son verilmeli ve serbest bırakılmalı. Serbest bırakılanlar, haklarında adli kontrol uygulananlar ile tutuklananların hukuki durumları arasında hiçbir fark yoktur. Aynı durumdaki bazı şahıslara uygulanan adli kontrol, tutuklananlara neden uygulanmamıştır. Mağduriyetler giderilmeli bu konuda tüm yetkililer üzerine düşeni yapmalıdır”
 
hürriyet



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,638 µs