En Sıcak Konular

İngiltere’de Türkler yeni bir lobi kuruyor

0 0 0000 00:00 tsi
İNGİLTERE ile Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayan yeni bir lobi grubu kuruldu. ’Türkiye’nin İşçi Partili Dostları’ isimli grup, bugün İngiliz Avam Kamarası’ndaki bir törenle faaliyetlerine başlayacak.

Amerika’nın Sesi Radyosu’nun haberine göre, ’Türkiye’nin İşçi Partili Dostları’ isimli grup, iktidardaki İşçi Partisi milletvekili David Lammy ile Londra’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerden Haringey Belediyesi encümen üyesi Nilgün Canver’in öncülüğünde oluşturuldu. İngilizce adı ’Labour Friends of Turkey’ olan grup, kuruluşu onuruna İngiliz Avam Kamarası’nda bir davet veriyor. Kendisine geleceğin başbakanı gözüyle bakılan şu anki Maliye Bakanı Gordon Brown, eski Dışişleri bakanı ve şu anki Avam Kamarası lideri Jack Straw, Avrupa İşlerinden sorumlu Bakan Geoff Hoon ve İşçi Partisi Başkanı Hazel Blears davetliler arasında bulunuyor ve bazı kabine üyelerinin davette konuşma yapmaları bekleniyor.

Grubun, “İngiltere ve Türkiye arasındaki ilişkileri daha güçlü hale getirmeyi, hükümetler, parlamenterler, danışmanlar arasındaki çalışma sürdürmeyi, ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğini desteklemeyi" amaçladığı vurgulandı. Grubun kuruluşu amacıyla verilen davete ayrıca diğer bazı milletvekilleri ve İngiltere’deki Türk toplumunun temsilcilerinin de katılması bekleniliyor. Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan İşçi Partisi milletvekili David Lammy şöyle dedi:

“Söz konusu grubun açılış davetine ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyorum. İngiltere’nin en çeşitlilik gösteren seçim bölgelerinden birinin milletvekili olarak, Türk toplumunun değer ve önemini biliyorum. Kuzey Londra ve o bölgedeki Tottenham semti, İngiltere’deki en büyük ve en başarılı Türk topluluklarından birisini bünyesinde barındırmaktadır. Bu, ayrıca, içinden İngiltere’deki Türk kökenli ilk belediye encümen üyesini çıkarması sebebiyle mensubu bulunduğum İşçi Partisi’ne de yansımış bulunmaktadır. Kuzey ve Doğu Londra’nin İşçi Partili milletvekilleri bu girişimi desteklemektedirler".

Açıklamada, Türkiye’nin İşçi Partili Dostları grubunun, İşçi Partisi ile Türkiye’deki demokratik gruplar arasından bağları güçlendirmeyi amaçladığı ve hem İngiltere, hem de Türkiye’de çeşitli toplantılar düzenleyeceği kaydedildi. Grubun başkanlığını İşçi Partisi mensubu Haringey belediye encümen üyesi Nilgün Canver üstlendi.

hürriyet



Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,561 µs