En Sıcak Konular

Öldürülen rahip için anma töreni

0 0 0000 00:00 tsi
Geçtiğimiz yıl Trabzon'da kilisede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Santa Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santoro, ölümünün birinci yılında düzenlenecek ayinle anılacak.

      Anma törenine katılmak üzere, İtalya Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı Kardinal Camillo Ruini başkanlığındaki heyet ve Santoro'nun 80 yaşındaki annesi Maria Polselli ile kız kardeşi Maddelena Santoro da Türkiye'ye geldi.
      Heyeti, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Vatikan Türkiye Temsilcisi Jorj Marovitch karşıladı.
      Ortaköy'de bir kiliseyi ziyaret eden heyet, dün akşam saatlerinde Trabzon'a gitti.
      Cinayetin işlendiği Santa Maria Kilisesi'ndeki ayin bugün saat 11.00'de başlayacak.
      Trabzon'da düzenlenecek ayini yönetecek olan Kardinal Ruini, Santoro için “Kardeşim, Hristiyan kimliğinin Müslüman ve Musevi kimlikleriyle diyalog aracılığıyla buluşmasını, toplumsal açıdan beraberce çalışılmasını isteyen bir insandı" diye konuştu.
      Ruini, Santoro'nun Katolikler tarafından bir "şehit" olarak algılandığını belirterek, "Andrea Santoro, din, ibadet ve komşu sevgisi uğruna, alçak gönüllü, cesur ve net bir tanıklıkta bulunmuştur. Santoro'nun ölümü bizleri üzmüş olmakla birlikte, Roma Kilisesine Tanrı'nın lütfu olmuştur. Bu sayede Roma Kilisesi’nin Mesih uğruna canını vermiş kişiler listesi de zenginleşmiş oldu" dedi.
     
      Roma'da da ayin düzenlenecek
      Santoro'yu anmak amacıyla bugün Roma'da da bir ayin düzenlenecek. Roma'daki ayin TSİ 20.00'de Papalık Büyük Roma Semineri'ne ait şapelde yapılacak.
      Roma'daki kilise yetkilileri, Santoro'nun kendilerine bağlı biri olduğunu; Trabzon'da misyoner olarak hizmet ettiği sırada öldürülmüş olduğunu belirterek, "Santoro'nun ölüm yıl dönümündeki ayin için Kardinal Ruini'nin Trabzon'a gitmesi, oradaki yerel Katolik cemaatine destek amacı taşıyor" açıklamasında bulundu.
     
      Rahip cinayeti
      Santa Maria Katolik Kilisesi'nin 60 yaşındaki İtalyan papazı Santoro, 5 şubat 2006'daki pazar ayininin ardından kiliseye gelen O.A. tarafından vurularak öldürülmüş, saldırı sonrası O.A. olay yerinden kaçmıştı.
      Göğsünden aldığı iki kurşunla yaşamını yitiren Andrea Santoro'nun bir aydır Roma'da olduğu ve 3 şubatta Trabzon'a dönerek göreve başladığı belirtilmişti.
      Santoro cinayetiyle ilgili olarak 7 şubat salı günü sabaha doğru yakalanan 16 yaşındaki lise öğrencisi O.A., 10 ekimde Birinci Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılmış ve 18 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.
      milliyet



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,177 µs