En Sıcak Konular

Derin iddialara devam: 3 kişiydiler...

0 0 0000 00:00 tsi
Derin iddialara devam: 3 kişiydiler... Polisin ulaştığı yeni kamera kayıtları ve tanıklara göre olay yerinde Samast’ın yanında en az iki kişi daha vardı. İşte derin iddialar...

Hrant Dink cinayetinde Ogün Samast’ın yalnız olmadığı ve cinayet anında en az 3 kişinin daha bulunduğu ve tetikçinin Yasin Hayal olabileceği iddiaları soruşturmanın seyrini değiştirecek boyut kazandı. İki görgü tanığının ifadeleri ve kamera kayıtlarına dayanılarak ortaya atılan iddialara göre, Dink’i vuran mermi Ogün Samast’ın silahından değil, Yasin Hayal veya ona çok benzeyen bir başkasının silahından çıktı. VATAN’a konuşan üst düzey bir savcılık yetkilisi tanıkların ifadelerinin henüz doğrulanmadığını ancak soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi. Yetkili, “Yasin Hayal’in olay günü Trabzon’da olup olmadığı” sorumuza ise “Deliller var” yanıtını verdi.

Derin çürüme çürütmesin

Dink’in ailesi ve avukatı olay yerindeki kamera kayıtlarını yeniden izledi. Dink’in ailesi, ihmaller zinciri ve skandallarla günyüzüne çıkan derin çürümenin soruşturmayı da çürütmemesi için tanık ifadelerinin dikkate alınmasını istiyor. İşte suikast anına ilişkin görgü tanıklarının ifadeleri...

İddia 1 - Hrant Dink’i vuran Ogün Samast değil mi?

Adı açıklanmayan sürpriz bir kadın tanığın ifadesine göre Yasin Hayal de cinayet günü Ogün Samast’ın yanındaydı. Emniyette yaklaşık 9 saat izlediği kamera görüntülerine dayandırdığı ifadesine göre süpriz tanık, cinayet anını şöyle anlattı: “Ogün Hrant Dink bankadan çıktığında yanına orta yaşlı, esmer bir kişi geldi. İkinci bir kişi gelip konuşmaya katıldı. O sırada Dink’in karşısına Ogün Samat çıkıp tabancasını dorulttu, ancak tetiği çekmedi. Dink eli silahlı bu kişiye bakarken, arkadan çizgili kazaklı, siyah montlu ve açık renk pantolonlu kişi Dink’e arkasından 3 el ateş etti.”

İddia 2 - Suikastçı sayısı iki kişiden de mi fazlaydı?

Biraşka görgü tanığı ise Hrant Dink’in oğlu ve avukatının da izlediği görüntülere dayandığırdığı ifadesinde şu bilgileri ileri sürdü: “Olay sırasında suikastçıların sayısı 4-5 kişiydi. Hrant Dink çıktığı an hepsi birden hareketlendi. Yasin Hayal de oradaydı, üzerinde ise yine Mc Donald’s saldırılarından sonra yakalandığı gün giydiği kazak vardı.”

İddia 3 - Peki grubun lideri kimdi?

Yine aynı görgü tanığı ifadesinde grubu 40-45 yaşlarında olan bir kişinin yönettiğini ileri sürüyor: “Grubu yöneten kişi Yasin hayal değil. Lider olan kişi 40-45 yaşlarındaydı. Bir bahaneyle Dink’i durdurdu. O sırada Yasin Hayal arkadan, Ogün Samast önden yaklaştı.”

İddia 4 - Samast neden koşarak kaçtı?

Aynı ifadelerde, yine kadın tanığın ifadesindeki gibi Ogün Samast’ın tetiği çekmediği belirtiliyor. Bu tespit ise şöyle: “Olay sırasında Ogün Samast’ın silahı ateşlenmedi. dink’in yere düşüş anı var, ama görüntülerde tetiği kimin çektiği belli değil. Samast bağırarak kaçmaya başlıyor. Yasin Hayal ve grubun lideri olan kişi yanlarındakilerle birlikte hemen yakınlardaki bir inşaata giriyorlar.”

İddia 5 - Yasin Hayal bir gün önce de keşfe mi geldi?

Görgü tanıklarının izlediği kayıtlarda cinayetten bir gün öncesinin görüntüleri de var. Kayıtlarda yine ifadelerde yer alan bu 4-5 kişi Agos gazetesinin etrafında dolaşıyor. Polisin de araştırdığı kamera görüntülerine göre Yasin Hayal, Ogün Samast’ın önünde yürüyor.

İddia 6 - Polis Yasin Hayal’li kaseti neden sakladı?

Yasin Hayal, üzerinde yine Mc Donald’s’ı bombaladığı gün giydiği çizgili kazak, koyu renk bir mont ve açık renk bir pantolonla Agos’un köşesindeki ağacın yanında duruyordu. Cinayetten birkaç dakika önceydi ve sürekli telefonda konuşuyordu.

Olayın ikinci görğü tanığı olan Tunç Erden Yakar ancak ısrarları üzerine kamera görüntülerini izleyebildi. Yakar ifadesinde şöyle dedi: “Bir polis bilgisayardan kamera görüntülerini izletirken görüntülerdeki kişi Yasin Hayal’di. Ancak başka bir polis elinde kasetlerle gelip ’Yanlış kasetleri izlettin’dedi. Ama o görüntülerde Yasin Hayal yoktu. Dink’in ailesi ve avukatıyla da aynı kasedi izledik, bu görüntülerde ikinci kişi yoktu. Israrım üzerine Yasin Hayal’in olduğu ikinci bir kaset getirildi.”

İntihar etmesin diye çarşaf bile serilmedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın Bayrampaşa Cezaevinde, diğer tutuklulardan farklı bir muameleye tabi tutulmadığını söyledi. Engin, şunları kaydetti: “Haberlerde yer aldığı gibi kesinlikle bu hücrenin boyatılması, halılar serilmesi, televizyon konulması gibi uygulamalar söz konusu değildir. Bırakınız ipek çarşaf serilmesini, bu tür tutukluların intihar eğilimi suretiyle yatağına çarşaf bile serdirilmemiştir. ’102 ekran televizyon’, diyorlar. Orada televizyonun takılacağı priz dahi yoktur.”

Polis Erhan Tuncel’i üniversiteye bile sormamış

Gazeteci Hrant Dink suikastının azmettiricisi “abi” Erhan Tuncel’in Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisi olmasına rağmen polis soruşturması sırasında Rektör Prof Dr

İbrahim Özen’den hiçbir bilgi istenmediği ortaya çıktı. KTÜ Rektörü Prof Dr İbrahim Özen “Tuncel’le ilgili bilgi almak için odama ilk gelen siz oldunuz” dedi. Özen “29 dersten başarısız olduğu bilgisine sahibiz. Ancak öğrenci dosyasında siyasi bir soruşturma ve disiplin cezası yok.”

Trabzonspor “bere” davası açacak

Trabzonspor Kulübü, ulusal bir gazetede yer alan ve kaptan Hüseyin Çimşir’in beyaz bereyle antrenmana çıkmasını eleştiren haberle ilgili söz konusu gazeteye dava açmaya hazırlanıyor. Gazetede, “Beyaz Bereli Hüseyin” başlığıyla yer alan ve Hüseyin’in takımın düz koşusu sırasında beyaz bereyle çekilmiş fotoğrafının bulunduğu haberde, Hüseyin’in, Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ınkine benzeyen beyaz bir bereyle antrenmana çıkmasının dikkat çekici olduğu vurgulanmıştı. Hüseyin’in “Böyle saçma birşeyle suçlanacağım aklıma gelmemişti. Bu bereleri ilk defa takmıyoruz” dediği öğrenildi.

Vatan



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,123 µs