En Sıcak Konular

Küstah suçlama: Türkler korsan gibi!

0 0 0000 00:00 tsi
Küstah suçlama: Türkler korsan gibi! Kıbrıs Rum Yönetimi’nin petrol arama anlaşması yapması üzerine Türk savaş gemilerinin Kıbrıs çevresinde boy göstermesi karşısında Rum Yönetimi, “Türkiye Akdeniz korsanı gibi davranıyor” dedi ve ekledi...

Rum hükümet sözcüsü Hıristodulos Paşiardis tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye’nin, kendisini bölgenin bekçisi gibi hissetmesi ve arada sırada, kontrolden çıkmış bir şekilde, Doğu Akdeniz korsanı gibi davranmasıdır.”

Lübnan’a ikinci Kıbrıs notası  

Ankara’dan gelen diplomatik baskı sonucunda Mısır, 2003 yılında Rum Kesimi imzaladığı ancak onaylamadığı “Akdeniz’deki münhasır ekonomik alan paylaşımı anlaşmasını”, üç yıl süre ile askıya alacağını resmen Ankara’ya bildirdi. Mısır’ın tutumunu yumuşatmasına karşılık, Rumlar’la anlaşma imzalayan ikinci ülke olan Lübnan’dan hala olumlu bir sinyal gelmedi. Bunun üzerine de Ankara, Lübnan’a ikinci Kıbrıs notasını da verdi. Lübnan’ın Ankara’daki Büyükelçisi Georges Siam önceki gün Dışişleri’ne çağrılarak, kendisine sert bir uyarı daha yapıldı. Bu ikinci uyarıda, Lübnan’ın Kıbrıs Rum Kesimi ile imzaladığı “Akdeniz’deki münhasır ekonomik alan paylaşımı anlaşması” nın, imzalanmış olsa bile, yürürlüğe sokulmaması istendi.

Rumlar alarma geçti  

Rum Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “Ulusal muhafızlarımız, sahil güvenlik ve istihbarat birimlerimiz çalışıyor. Karasularımıza veya egemenlik haklarımıza yönelik herhangi bir ihlal durumunda, buna göre harekete geçeceğiz” dendi.

ABD’den itidal çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Kıbrıs’ın çevresinde petrol aramayla ilgili tartışmalar ve Türkiye’nin bölgeye savaş gemileri gönderdiği iddialarının ardından, “Tarafları, diğer tarafın yanlış anlamasına yol açacak eylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz” dedi. 

Bölgeye Türk savaş gemilerinin gönderildiğini doğrulamasının istenmesi üzerine McCormack, “Bunu doğrulayamam. Türk hükümetiyle konuşmanız lazım” yanıtını verdi.

Vatan



Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,839 µs