En Sıcak Konular

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı: Çarşaf bile serdirtmedik!

0 0 0000 00:00 tsi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın Bayrampaşa Cezaevinde, diğer tutuklulardan farklı bir muameleye tabi tutulmadığını bildirdi.

Başsavcı Engin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün basın yayın organlarında yer alan, ''Ogün Samast'ın ceza evinde farklı muameleye tabi tutulduğu yönündeki'' iddialara ilişkin inceleme yapıldığını söyledi.

Adı geçen tutuklunun 18 yaşından küçüklerin barındırıldığı H Tipi ceza evinin tecrit hücresine konulduğunu, bu hücrenin 2 kişilik olduğunu ifade eden Engin, şunları kaydetti:

''Haberlerde yer aldığı gibi kesinlikle bu hücrenin boyatılması, halılar serilmesi, televizyon konulması gibi uygulamalar söz konusu değildir. Keza dışarıdan tutukluya yiyecek getirilmesi de mümkün olmadığı gibi zaten yönetmeliklere de aykırıdır. Dolayısıyla iddialar, gerçek dışıdır.

Bırakınız ipek çarşaf serilmesini, bu tür tutukluların intihar eğilimi suretiyle yatağına çarşaf bile serdirilmemiştir. '102 ekran televizyon', diyorlar. Bu koğuşa televizyon konulması imkanı olmadığı gibi, orada televizyonun takılacağı priz dahi yoktur. Aynı şekilde, gardiyanların, jandarmaların alkışladığına dair iddia da tamamen asılsız ve yersizdir.'' Aykut Cengiz Engin, Samast'ın konulduğu yere ''müşahede koğuşları'' denildiğini, ceza evine ilk giren kişilerin bu tip koğuşlarda toplandığını, birkaç gün sonra sınıflandırmasının yapılarak diğer koğuşlara gönderildiğini anlatarak, ''İddia edildiği gibi 4 gün de kalmamıştır. Bir tam gün kalmış, diğer gece yarısı da F Tipi ceza evine nakledilmiştir'' dedi.

''ÇIPLAK YATAKTA, TEK BAŞINA''

Bu tür suçların failleri olarak ceza evlerine gelenlere veya herhangi diğer kişilere ceza evinde özel işlem yapılmasının söz konusu olamayacağını dile getiren Engin, şunları söyledi:

''Tutuklu, çıplak bir yatakta, 2 kişilik koğuşun durumu neyse hiçbir özel işleme tabi kalmaksızın tutulmuştur. 2 kişilik hücrede tek başına kaldı. İntihara tevessül edebilir, diğer tutukluların saldırısına maruz kalabilir diye nakledilinceye kadar tek başına tutulmuştur. O bakımdan, fiziki olarak iddialarda yer aldığı şekilde işlem yapılmasına imkan ve ihtimal yoktur.

Bu haberlerin ne maksatla yapıldığını araştırıyoruz. Ancak çok kötü niyetli olarak görüyor ve bundan da üzülüyoruz. Bu haberi yazan veya yazılmasına sebebiyet teşkil eden kişiler hakkında da yasal işlem yapılacaktır.'' Başsavcı Engin, habere kaynak gösterilen kişinin o dönemde ceza evinde olup olmadığının da araştırıldığını bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, gazeteci Hrant Dink'in öldürüldüğü sırada Ogün Samast'ın yanında Yasin Hayal veya başka kişiler bulunduğuna ilişkin iddialara ilişkin, ''Ben de o iddiaları gazetelerde gördüm'' dedi.

Milliyet



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs