En Sıcak Konular

10 uzman sorusu: Tetiği çeken katil mi değil mi?

0 0 0000 00:00 tsi
10 uzman sorusu: Tetiği çeken katil mi değil mi? Samast’ın değil Yasin Hayal’in gerçek katil olduğu iddiası, suikaste ilişkin tüm okumaları yeniden tanımlıyor. Elbette iyibilgi’nin zamanında söylediklerini değil! Şimdi bu yeni ama “çok gerilimli” 10 soruyu yanıtlamak g

1. Yasin Hayal’in olay sırasında İstanbul’da mı yoksa-babasının iddia ettiği gibi-Trabzon’da mı olduğu netleştirmeli. Samast 38 saatte yakalandı ama aranıyordu. Hayal aranmıyordu!

2. Beyaz bere meselesi ve Samast’ın olaydran hemen sonra bağırmasının nedeni-iyibilgi’nin ilk sıcak saaatlerde hemen yazdığı gibi-aydınlandı. Samast yakalanmalıydı, yakalanması istendiği halde 38 saat sürdü!

3. Suikastın ‘profesylonel’ işyi olduğu kesinleşti. Organize bir yapı, bir plan, tasarlanmış hedefi olan bir girişil olduğu üzerinde artık tartışma olmamalı.

4. Suikast ekibinin sayısı 1’den 4 veya 5’e çıktı! Özellikle 40-45 yaşlarındaki kişinin kimliği hemen tespit edilmeli.

5. Suikasttan çok kısa süre sonra, olay yerinde görgü tanığı olarak ayak üstü konuşan Tunç Yakar’ın doğru söylediği anlaşıldı. Ama zaten yalan söylemesi için bir neden gözükmüyordu. Emniyet kadar basın da atladı. Şimdi ikinci hatayı yapmayalım. Olayın hemen ertesinde Samast’a bilet aldığı söylenen kadına ne oldu?

6. İddialardan biri de Samast’ın ateş etmediği ama Hırant Dink’in vurulduğu, yani Hayal’in silahından çıkan kurşunlarla. Demek iki silah söz konusu.. Samast yakalandığı zaman iyibilgi, bu silahın kurşunları niye eksiksiz, hatta fazlası var diye sormuştu! Demek kullanılmadığı içinmiş! O halde emniyetin kriminal laboratuarlarının silahın daha önce başka bir olayda kullanılmadığına ilişkin bulgusu hangi silah için?

7. Çok kritik bir soru… Samast’ın ellerine ve bileklerine “barut testi” yapıldı mı? Ateş eden insanlarda barut izi yıkansa bile çıkmıyor. Yıkanmadığına göre 38 saatte silinmesi imkansız. Eğer barut izi yoksa senaryoyu doğrulayan bir öge olmuyor mu?

8. Hemen akla gelen Rahip Santoro cinayitende tetiği çektiği söyleyen diğer “küçük çocuğun” masum olup olmadığı? Bu cinayette şüpheli bir nokta kaldı mı? Örneğin aynı ekibin bu cinayeti işlemiş olması gibi!

9. Bu iddiayae göre ve yine kamera görüntülerine göre, suikast sırasında beraber hareket ettiği havası veren 4-5 kişilik bir grup bulunuyor.. Samast, Hayal (ya da ona benzeyen birisi), 40-45 yaşlarındaki bir kişi daha! Yani 3… 4-5 nereden çıkıyor? İyibilgi’ye göre olayda 4 kişi var. O da özel bir deyim olan “tanrı konumu” pozisyonunda!

10.  O pozisyondaki kişi tüm alanı ve aktörleri görebiliyor. Hayal’e benzetilen kişinin sürekli telefonla görüşüyor olması, o sırada kamera görüntüsünden çıkması, yine aynı sırada Dink binadan çıkınca geri geri kamera görüntüsüne dönmesi, hakim pozisyonda bir işbirlikçinin daha olayı izlediği ve yönlendirdiğini gösteriyor.

iyibilgi.com



Bu haber 3,650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,713 µs