En Sıcak Konular

“Fox” o görüntüyü nerden aldı?

0 0 0000 00:00 tsi
“Fox” o görüntüyü nerden aldı? Katil Ogün Samast’ın eline bayrak tutuşturulup hatıra fotoğrafı çektirilmesi gündemde bomba etkisi yarattı. Emniyet ve Jandarma ardı ardına açıklama yaparken galiba önemli bir ayrıntı gözden kaçıyor… “Murdoch’un Fox’u

Katil Ogün Samast’ın, yani bir suçlunun eline Türk bayrağı tutuşturulup “kahramanlık seromonisi” yapılması hak ettiği tepkiyi topluyor. Dün akşam TGRT’nin ortaya çıkardığı görüntüler tam anlamıyla gündemde bomba etkisi yarattı. Konu ile ilgili belki de en güzel manşeti Vatan gazetesi attı: Suikast kadar vahim!

Bu konu daha çok su götürür… Zira gelen tepkiler oldukça sert. Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı açıklamada Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın bayraklı görüntüleri ile ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldığını belirtti. Dahası görüntülerin basına maksatlı olarak sızdırıldığını belirtti, görüntülerin Samsun Emniyet Müdürlüğü çay ocağında çekildiğini ifade etti.

Ne Emniyet’in ne de Jandarma’nın böyle “profesyonellikten uzak” bir tutumun arkasında durmayacağı aşikar. Zira Jandarma yaptığı açıklamada, görüntülerin basına sızdırılmasının “manidar” olduğunu belirtiyor. Sanki birileri Jandarmayı zan altında bırakmak istiyormuş gibi…O halde sormak gerekiyor; Bu görüntüler nerde yayınlandı? Kanala nasıl ulaştı?

iyibilgi TGRT’nin satılış hikayesini günü gününe takip etmişti. TGRT İhlas Holding’ten çıkalı bir hayli oluyor… Kanal artık Amerika’nın önde gelen medya patronlarından Rupert Murdoch’a ait… TGRT’nin isminin “Fox” olarak değiştirileceğine dair iddialar da gündemde. O zaman şunu soralım: Jandarma bu bilgilerin kasıtlı bir şekilde sızdırıldığını ileri sürerken kimi kastetti? Şunu da soralım: “Murdoch’un Fox’u” bu görüntüleri nerden aldı?

İhtimalleri de sıralayalım: 1. O görüntüleri çeken ya da görüntüler kendisine bir şekilde ulaşan şahıslar, Samast’a gösterilen ilgiye, haklı bir şekilde, kızıp görüntüleri TGRT’ye gönderdiler… Bu elbette neden TGRT’nin seçildiğini açıklamıyor. 2. Görüntüleri çekenler açık arttırma uyguladılar. En çok parayı veren düdüğü çaldı. Bu da sadece bir ihtimal. 3. TGRT çok başarılı bir gazetecilik ortaya koyup, allem etti, kalem etti ve görüntüleri eldeledi… Bu da bir ihtimal. 4. Murdoch etkisi ve “siyasete müdahale…”  Yani Toplum mühendisliği.

Bunların hepsi de ihtimal elbette ve bu liste akıl kurgusuna göre uzayıp gidebilirEn iyisi soruyu sorup bırakmak: “Murdoch” bu görüntüleri nereden aldı?

Konuyla doğrudan bağlantılı diğer bir yorum için lütfen tıklayın

iyibilgi.com



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,236 µs