En Sıcak Konular

Anglikan cemaati Türk papaza karşı

0 0 0000 00:00 tsi
İstanbul'daki Anglikan Kilisesi cemaati, İngiliz Anglikan Kilisesi'nin papaz Engin Yıldırım'ı papaz yardımcısı olarak görevlendirmesine tepki gösterdi.

İngiliz Times gazetesinde yer alan habere göre Türkiye'deki Anglikan Kilisesi'nden sorumlu Piskopos Geoffrey Rowell'ın, Beşiktaş Türk Protestan Kilisesi papazlarından Engin Yıldırım'ı İngiltere'ye çağırıp Anglikan Kilisesi içinde "papaz yardımcısı" seviyesine yükseltmesi büyük gerginlik yarattı. Başta Türkiye'de bulunan Anglikan Kilisesi'nin en üst düzey papazı ve vaizi C. Ian Sherwood olmak üzere İngilizler'den oluşan İngiliz Anglikan Kilisesi cemaati atamaya tepki gösterdi. İstanbul'daki Kilise Konseyi kendilerince çok az tanınan Yıldırım'ın bir anda kendi cemaatleri içine çekilmesine, papaz yardımcısı olarak atanmasına karşı çıktı. Ve kendilerinin "misyoner" olarak görülüp tepki çekeceklerini belirtti. İstanbul Anglikan Kilisesi cemaati ve Sherwood bu atamadan duydukları rahatsızlığı İngiltere'ye iletti. Fakat İngiliz Piskopos bu rahatsızlığa sert cevap verdi. Sherwood merkeze çekildi, Kilise Konseyi'nin de dağıtılması kararı alındı.

CEMAAT ENDİŞELİ

Kilise konseyi üyesi Trey Farmes Times'a, "Biz Anglikan İngilizler için buradayız. Türkiye'de misyonerlik çalışmasına girmek istiyorlarsa bunu bizim cesedimizi çiğneyip yaparlar. Kiliseye giderken vurulmak istemiyorum" diyerek duyduğu endişeyi anlattı. İstanbul bombalamalarında hayatını kaybeden İngiltere Başkonsolosu Roger Short'un İstanbul'a yerleşen karısı Victoria Short da Times'a konuşarak bu atamadan ve Sherwood'un merkeze çekilmesinden duyduğu rahatsızlığı belirtti. Short "Sadece parçalanan hayatlarımızı yeniden bir araya getirmek için yalnız bırakılmak istiyoruz. Ve bunu en iyi yapabilecek olan Ian'dır. Çünkü o hepimiz için pazar ayinleri dışında da birçok şeyi yapıyor. Piskoposun da bunu anlamasını bekliyoruz" diye konuştu. Times'a konuşan Amicus (İnanç Çalışanları Birliği) Başkanı Gerry Barlow, "Bu durumda, İstanbul gibi çok hassas bir kentte bunların yaşanması ortaya zor bir durum çıkarıyor" yorumunu yaptı.

(Sabah)



Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,194 µs