En Sıcak Konular

Tetikçiyle omuz omuza ama nerede?

0 0 0000 00:00 tsi
Tetikçiyle omuz omuza ama nerede? Dink'in katil zanlısı Samast yakalandığında kahraman muamelesi gördü. Jandarmalar ve polis şefi kol kola bayraklı fotoğraf çektirdi. Görüntülerin Jandarma da mı emniyette mi çekildiği tartışılıyor. Görüntüler de her iki birimden elemanlar bulunuyor.

Görüntüleri izlemek için tıklayın

Dink suikasti zanlısı Samast'ın 'poster' gibi bayraklı fotoğrafının altından skandal çıktı. Suikastten bir gün sonra jandarma tarafından Samsun'da yakalanan Samast'ın, Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğü ve kahraman muamelesi gördüğü ortaya çıktı.

TGRT'deki görüntülerde Samast, fonda Atatürk'ün 'Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez' sözü olacak şekilde yerleştiriliyor. Eline bayrak veriliyor. Emniyet Güvenlik Şube Müdürü Yakup Kurtaran, jandarma astsubay ve uzman çavuş koluna girip sırayla poz veriyor.

Görüntüleri, Terörle Mücadele Şubesi'nde polisin, fotoğrafları ise aynı anda jandarmanın çektiği iddia edildi. Jandarma Genel Komutanlığı, astsubay ve uzman çavuş hakkında, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı da Şube Müdürü Kurtaran hakkında inceleme başlattı.

Tetikçiyle kol kola poz…

Dink'in katil zanlısı Samast'ın yakalandıktan sonra Samsun Terörle Mücadele Şubesi'nde kahraman muamelesi gördüğü ortaya çıktı. Polis müdürü ve jandarma Samast'la birlikte hatıra fotoğraf çektirdi.

Türkiye'yi ayağa kaldıran Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastinin tetikçisi Ogün Samast'ın yakalandıktan sonra Türk bayrağı önünde çekilen fotoğrafı tartışma konusu olmuştu. Fotoğraf cinayetin kendisi kadar tartışıldı. Ancak müfettişler bile fotoğrafın nerede çekildiğini tespit edemedi, kimse fotoğrafı sahiplenmedi. TGRT'nin dün ortaya çıkardığı yeni kamera görüntüleri fotoğrafın özenilerek çekildiğini ortaya koydu.

Çalışkan:Yer emniyet…

TGRT fotoğrafın Samsun Otogarı Jandarma Karakolu'nda çekildiğini ileri sürdü, ancak iddiaya göre fotoğraf ve görüntüler Samsun Terörle Mücadele Şubesi'nde çekildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan da geçen hafta yaptığı açıklamada fotoğrafın Samsun Terörle Mücadele Şubesi'nde çekildiğini, ancak emniyet görevlilerinin çekmediğini söylemişti. Hrant Dink'i Şişli'de öldürdükten sonra kaçan zanlı Ogün Samast, ailesinin ihbarıyla Samsun Otogarı'nda jandarma ekipleri tarafından yakalanmıştı. 20 Ocak gecesi saat 22.00 sıralarında içinde bulunduğu otobüsün otogara yönlendirilmesiyle ele geçirilen Samast, hemen bina içindeki jandarma karakoluna alındı. Üzeri aranan Samast'ın üst araması yapılıp üzerindekiler tespit edildikten sonra zaman kaybetmeden kelepçelenip emniyete götürüldü. Burada fotoğrafı çekildi, görüntüye alındı.

Pozu ayarlandı…

Yayınlanan görüntülere göre, Terörle Mücadele Şubesi'nde polislerin yanı sıra yakalayan jandarmalar da bulunuyordu. bulunuyordu. Katil zanlısı Samast, üzerinde Atatürk'ün "Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez" sözünün yazılı olduğu Türk bayrağının önüne getirildi. Çerçeve ayarlandı, zanlının yüzü Atatürk'ün veciz sözlerinin altına getirildi. Emniyet görevlisi kameraya çekerken, jandarma fotoğrafçısı da fotoğraf çekti. Görüntülerde, fotoğrafın çekilmesi sırasında jandarma görevlisinin "Yazı, şöyle kafasının üstüne denk getirebilir miyiz" diyen sesi duyuluyor. Fotoğrafı çeken görevli "Zaten geliyor" yanıtı veriyor. Aynı görevli, "Vatan toprağı kutsaldır terk edilemez" yazısını kast ettiğini söyleyip "Bir de böyle çekeyim" diyor.

Eline bayrak verildi…

Poster fotoğraf çekildikten sonra bu defa katil zanlısının eline Türk bayrağı verilip hatıra fotoğrafları çekiliyor. Ardından da görevlilerden bazıları katil zanlısı ile yan yana fotoğraflar çektiriyor. Üzerlerinde üniformalarıyla iki jandarma da Samast'ın yanında yerlerini alıyor.Görevliler sırayla katil zanlısının yanında fotoğraf çektiriyor. Hatıra fotoğrafı çekimi sırasında jandarmalar, "Keşke sen de şapkasız olsaydın. Saçını düzelt ve böyle çekeyim" diye birbirini daha iyi poz için uyarıyor.

Katil zanlısı ile sırayla hatıra fotoğrafı çektirenlerin rütbeli olması dikkat çekti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Yakup Kurtaran, jandarma astsubay ve bir uzman çavuş hatıra fotoğrafında yerini aldı. Dün akşam savcı Ümit Çıtak görüntülerin nerede çekildiğini belirlemek amacıyla Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne giderek inceleme yaptı. İki müfettiş de emniyet müdürlüğü ve jandarma da inceleme yaptı, ifade aldı.

Sabah



Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,495 µs