En Sıcak Konular

"Hz. Muhammed'in doğum günü Almanya'da tatil!"

0 0 0000 00:00 tsi
Almanya'da ilginç bir dergi, kendisi kadar ilginç bir habere imza attı..."2020 yılında Avrupa nasıl olacak" sorusunu yanıtlayan haber, Türk ve müslüman dünyayı ilgilendiren kestirimlerde bulunuyor. 

Alman Bertelsmann Vakfı, 2020 yılında Avrupa’da yaşanacağı hayal edilen olaylarla ilgili haberlerin yer aldığı bir dergi yayımladı. "Yirmi - 2020 - Yirmi" başlığıyla yayımlanan dergide, Antwerpen kentinde sözde sosyolog olarak görev yapan Henk de Kuip’in Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili olarak şunları söylediği belirtildi:

"Türkiye’nin AB üyeliğine karşı 2009 yılı sonunda oluşan olumsuz hava nedeniyle, o zaman ki hükümet üyelik müzakerelerini yarıda kesmişti. Aniden inanılmaz bir şey oldu. Medyanın baskısından uzak bir şekilde bizimle Türkler arasında gizlice güçlü bir yakınlaşma oldu. Türkiye Schengen sözleşmesine dahil edildi, serbest ticaret başladı ve karşılıklı sınır kontrolleri kaldırıldı. Ve iki yıl önce üyelik müzakerelerine yeniden başlandı. O zamandan bu yana kamuoyunun tepkisi kalmadı." Haberin alt başlığında da, "Romanya ve Bulgaristan’ın AB’ye üye olduğu 2007 yılında karamsar insanlar, AB’nin genişleyerek kendi mezarını kazdığını düşünüyorlardı. O zamanlar Arnavutluk ve Fas’ı düşünemezlerdi bile" ifadeleri yer aldı.

Dergide "Go, Sibel, go" başlığıyla verilen diğer bir haberde, sözde Sosyol Demokrat Partili (SPD) Sibel Güney’in Duisburg kentinin Büyükşehir Belediye Başkanı olması anlatıldı.

Haberde, Duisburg’taki Almanların oranının büyük ölçüde azaldığı, yabancıların oranının ise fazlaca arttığı belirtilerek, Güney’in 2014 yılında yapılan yerel seçimlerden sonra Almanya’da ilk yabancı kökenli kadın belediye başkanı olduğu ifade edildi.

Güney’in sözde, "Ben özel biri değilim. Amsterdam, Sheffield ya da Nantes kentlerinde de belediye başkanları Müslüman. Tüm bu kentlerde güçlü İslami cemaatler var" şeklinde konuştuğu kaydedildi.

Almanya’da 9 eyalette 3 yıl önce Paskalya tatilinin iptal edildiği ve bunun yerine Hz. Muhammed’in doğum gününün tatil ilan edildiği ve bu tatil gününde Hristiyanların da çalışmadığı belirtilen hayali haberde, Duisburg’ta 60 cami bulunduğu ve Güney’in "İslamiyet günümüzde Alman kültürünün bir parçası. CDU’nun (Hristiyan Demokrat Birlik Partisi), Türk kökenli bir genel başkana sahip olmasından bu yana yabancılarla ilgili daha az önyargı duyuyorum" şeklinde konuştuğu ifade edildi.

"Duisburg - Kültürler Şehri" yazılı sarı bir tabelanın fotoğrafının da yer aldığı haberde, Duisburg kelimesindeki "s" harfi "ş", "g" harfi de "ğ" ile yazıldı.

Milliyet



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,653 µs