En Sıcak Konular

Füzeye sert yanıt: Rusya gardını alıyor

0 0 0000 00:00 tsi
Füzeye sert yanıt: Rusya gardını alıyor ABD’nin orta Avrupa’ya İran’dan tehdit geldiği gerekçesiyle füze kalkanı kurmayı planlaması Rus lider Vladimir Putin'i kızdırdı... İşte Putin'in "misilleme" uyarısı...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin orta Avrupa’ya İran’dan tehdit geldiği gerekçesiyle füze kalkanı kurmayı planladığını belirterek, Rusya’nın misilleme yapabileceği uyarısında bulundu.

Putin, yerli ve yabancı basın mensupları için düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin Çek Cumhuriyeti ve Polonya’da füze kalkanı oluşturma gerekçelerine güvenmediklerini söyledi.

Rus askeri uzmanlarının, ABD’nin bu bölgelere füze kalkanını İran veya bazı terörist tehditlere karşı yerleştirdiği yolundaki iddiasına güvenmediğini ifade eden Putin, "Bu tip iddiaların temelsiz olduğuna inanıyoruz. Doğal olarak doğrudan bizi ilgilendiriyor ve benzer bir tepki vereceğiz" dedi.

İran’ın elindeki füzelerin Avrupa’ya ulaşabilecek menzilde olmadığını söyleyen Putin, "Vereceğimiz tepki simetrik, ama son derece etkili olacak" dedi.

Putin, Rusya’nın yeni geliştirdiği Topol-M kıtalar arası balistik füzelerin her türlü füze kalkanını delebileceğini belirterek, "Bunun yanı sıra daha etkili silah sistemleri geliştiriyoruz. Olası tüm füze kalkanlarını etkisiz hale getirecek yeni kuşak sistemlere sahip olacağız" diye konuştu.

Geliştirme aşamasında olan füze savunma sistemlerinin de balistik füzelerle başa çıkma kapasitesinin olacağını söyleyen Putin, "Yeni füzeler, hedefe kilitlenen balistik füzelerin rakımını ve yönünü değiştirecek yeteneğe sahip olacaklar. Füze savunma sistemleri buna karşı çaresiz olacak" dedi.

ABD’nin Avrupa’daki ülkelere kurmayı planladığı füze kalkanının Rusya’nın artan savunma giderlerine karşı olduğu yolundaki iddialara katılmadığını belirten Putin, "ABD’nin bu adımı, artan petrol fiyatlarının Rusya’nın savunmaya daha fazla harcama yapma imkanı sunmasından çok daha önceden planlanmıştı. Rusya’nın savunma harcaması hala ABD’ninkinden 25 kat daha az" diye konuştu.

Bu arada Putin bir gazetecinin sorusu üzerine, morali bozuk olduğunda Koni adındaki köpeğiyle konuştuğunu veya Ömer Hayyam’ın rubailerini okuduğunu söyledi.

Milliyet



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,041 µs