En Sıcak Konular

O haberlerin amacı ne?

0 0 0000 00:00 tsi
O haberlerin amacı ne? Batı basınını Türkiye derdi aldı... Her geçen dakika Türkiye'nin Kuzey Irak'a operasyon yapıp yapmayacağı ile ilgili haberler geliyor. Kimi haberlerse kışkırtıcı: Kürtler, Türkmenleri hedef alıyor... Bu haberler neden yapılıyor?

Bugün batıda yayınlanan önemli gazetelerden ard arda Türkiye haberleri geliyor. Haberler Kuzey Irak bağlamlı... Soru da şu: Türkiye Kuzey Irak'a girecek mi?

Önce önde gelen gazetelerde çıkan Türkiye haberlerini toplayalım...

FT: "Türkiye sınır ötesi seçeneğine yakın"

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, bugün Türkiye'nin sınırötesi operasyona yakın olduğunu yazdı. Gazete, ABD'den onay almaksızın Türkiye'nin Kuzey Irak'a girme ihtimalinin arttığını, böylesi bir harekatı önlemenin tek yolunun ise PKK'ya karşı girişilecek bir Irak-ABD ortak operasyonu olacağını belirtti. Gazete bu tespiti yaptıktan sonra olası operasyonun Türk-Amerikan ilişkilerine yansımasının nasıl olacağını tartıştı... Gazeteye göre operasyon, Türk-Amerikan ilişkilerinde 1 Mart tezkeresinden sonraki ikinci kırılma noktası olabilir.

LT: Kürtler, Türkmenleri hedef alıyor

FT böyle yazıyor ancak ABD'nin önde gelen gazetelerinden Los Angles Times, Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmek gibi bir niyeti yoksa bile, Türkiye'yi Kuzey Irak'a karşı kışkırtacak bir haber yayınladı... Habere göre Kürtler Kerkük’ü ele geçirme kararlığında ve Türkmen ve Arap politikacıları hedef alıyor.

Los Angeles Times, Kerkük kaynaklı uzun haber-analizinde petrol zengini Kerkük’ün Irak’taki iç savaşının “üçüncü bir cephesi” haline gelebileceğini belirterek bölgede El Kaide militanlarının ortaya çıktığını kaydetti.

Türkiye Kuzey Irak'a nasıl girsin?

İki haber ele alındığında "tavşana kaç, 'tazıya' tut" mantığı ön plana çıkıyor... Türkiye sanki "basın propagandası" yoluyla Kuzey Irak'a itilmeye çalışılıyor. Öte yandan "Türkiye Kuzey Irak'a girdiğinde ne olacak" diye uzmanlara sorulduğunda olumsuz yanıt alınıyor. En gergin döneminde teröre karşı savaşta Mehmetçiğin komutasını üstlenen Osman Pamukoğlu bunlardan biri... Pamukoğlu "Kerkük 400 km uzakta, girersek eskisi gibi bir kaç peşmergeyi değil, koca bir bölgeyi karşımızda buluruz" diyor.

iyibilgi.com



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,275 µs