En Sıcak Konular

Akdeniz'de savaş gemileri rutin rotalarının dışına çıktı

0 0 0000 00:00 tsi
Ankara, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Mısır, Lübnan gibi ülkelerle petrol arama anlaşmaları imzalamasına karşı tepkisini sürdürüyor.

Daha önce bu anlaşmaların Türkiye açısından geçersiz olduğunu açıklayan Ankara, Doğu Akdeniz’de “Akdeniz kalkanı” adı altında bir yıldır görev yapan gemilerine, rutin görev bölgeleri dışında da devriyeye çıkmaları talimatı verdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da bölgeye yeni savaş gemileri gönderildiği haberlerine karşılık, “Bölgede zaten gemilerimiz var. Yeni gemi göndermemize gerek yok” dedi. 
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin son olarak Lübnan’la Kıbrıs açıklarında petrol arama anlaşması yaptığı haberleri Ankara’nın sert tepkisini çekmişti. Yazılı bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, söz konusu anlaşmaların Türkiye ve KKTC açısından hükmü bulunmadığını açıklamıştı.

Rum Yönetimi’ne karşı nasıl bir kararlılık gösterileceği konusunda Dışişleri Bakanlığı ile Genelkurmay arasında yapılan görüşmelerde, Doğu Akdeniz’in uluslararası sularında “Akdeniz kalkanı” adı altında bir yıldır devriye gezen savaş gemilerini, rutin göre bölgeleri dışına çıkararak mesaj verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Bu talimat gemilere bu sabahtan itibaren gönderildi. 

Bu gelişme bölgeye yeni savaş gemileri gönderildiği yorumlarına yol açtı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bu sabah Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile yapacağı görüşmeye gelirken, bu yorumlara açıklık getirdi.

Büyükanıt “Doğu Akdeniz ve Ege’de zaten devamlı görev yapan, devriye gezen gemilerimiz var. Dışişleri Bakanlığı’yla müşterek çalışmalarımız var. Bizim yeni gemi göndermemize ihtiyaç yok ” dedi.

Bu arada Gül-Büyükanıt görüşmesinde de bu konunun gündeme geldiği öğrenildi. İade ziyareti amacıyla gerçekleştiği belirtilen görüşmede, Gül ve Büyükanıt’ın bu ay içinde yapacakları ABD gezisine ilişkin değerlendirmede bulundukları da belirtildi.

NTV



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,829 µs