En Sıcak Konular

Erdoğan acı haberi kürsüde verdi

31 Ağustos 2009 08:52 tsi
Kimsenin haberi yoktu 4 şehitten. Erdoğan kürsüde konuşurken söylediler. O da acı haberi halkla işte böyle paylaştı..

Başbakan Erdoğan yetkililerden şehitlerin hatırına eğlenceyi burada kesmelerini istedi. Kendisini dinleyenlere acı haberi duyuran Erdoğan provokasyonlara gelinmemesini, bu tür oyunlara prim vermemesini istedi.

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile yeniden düzenlenen Ankara'daki Gençlik Parkı'nın açılış törenine katıldı.

Parka girişinde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı, önünü kesen bir engelli çocuk ile bazı vatandaşların sorunlarını dinledi. Erdoğan, lunaparktaki oyuncaklara binen vatandaşlara el salladı. Erdoğan, şöyle konuştu:

FERHAT KARDEŞİME DE SÖYLÜYORUM

''Bakın az önce bir haber daha aldım. Ne yazık ki bir astsubayımız ve 3 uzman çavuşumuz şehit oldu. Ve ben şimdi diyorum ki biliyorum burada bugün şu açılışta beraber eğlenmeye geldiniz. Ama ben Ferhat kardeşime de söylüyorum, rica ediyorum biz onların manevi huzurunda, onların manevi hatırasına saygıyla bu akşam biz bu toplantımızı bu şekilde herhalde noktalarsak çok daha isabetli olacaktır.

BİZ ŞEHİTLERİMİZLE BURALARA GELDİK

81 vilayetimizin tamamı huzur istiyor. Ben kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin 'başı sağ olsun' diyorum. Biz şehitlerimizle, gazilerimizle buralara geldik. Bundan sonra da yine o şehitlik rütbesini yakalamaya, oraya doğru koşmaya hazır olan bizim binlerce, on binlerce, yüz binlerce evladımızın olduğuna inanıyorum.

ANNELER ŞEHİT TABUTLARI GELMESİN DİYOR

Sivil toplum örgütlerimiz, akademisyenlerimiz, medyamız, üniversitelerimiz, bilim adamlarımız, sanatçılarımız, derneklerimiz, vakıflarımız hep birlikte sağ olsun bu sürece katkı veriyorlar. Annelerin göz yaşı dinsin istiyorlar. Her yerden, her kesimden olumlu tepkiler alıyoruz. Toplumun her kesiminde Türkiye'yi aydınlığa, refaha, huzura kavuşturmak için büyük bir arzu, büyük bir heyecan, coşku olduğunu görüyorum. Herkes, 'bu acı bir an önce bitsin' diyor. Herkes kan dursun, gözyaşı dursun istiyor. Herkes, anneler bu şekilde inim inim inlemesin istiyor. Çocuklar ölmesin, öldürülmesin, Ay yıldızlı bayrağa sarılmış şehit tabutları gelmesin istiyor. Türkiye doğusuyla, batısıyla, her iliyle ilçesiyle, her köyüyle eş zamanlı olarak kalkınsın, büyüsün ve geleceğe hazırlansın istiyor. Süreci engellemek isteyenler olabilir. Tahrip etmek, provoke etmek isteyenler olabilir. Zihinleri bulandırmak, kamuoyunu yanıltmak isteyenler olabilir. İnanıyorum ki aziz milletim bunların hiçbirine pirim vermeyecektir''

TÜRKİYE'NİN İTİBARI YÜKSELDİ

Erdoğan, ''Bugün dünyanın her yerinde Türkiye konuşuluyor. Türkiye'nin onurlu duruşu, sağlam duruşu, tutarlı duruşu konuşuluyor. Avusturalya'ya gidin orada Türkiye takdir ediliyor. Asya'ya, Afrika'ya, Amerika'ya gidin orada Türkiye artık gündemi oluşturuyor. Avrupa'ya gidin orada da Türkiye konuşuluyor'' dedi.

Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi'ne üye olduğunu, Medeniyetler İttifakı girişimini başlattığını, Orta Doğu'da, Kafkaslarda, Balkanlarda barışın, huzurun, istikrarın, uzlaşmanın adresi olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin dünya ekonomisinde 26. sıradan 17. sıraya yükseldiğini hatırlattı.

 



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,321 µs