iyibilgi video" /> iyibilgi video"/>

En Sıcak Konular

Necef’te büyük katliam iddiası

0 0 0000 00:00 tsi
Necef’te büyük katliam iddiası Dünya bu soruyu soruyor; 300 kişinin öldürüldüğü Necef'te ne oldu? Independent, Irak ve ABD güçlerinin katliam yaptığını savundu. İşte bombardıman sonrasındaki görüntüler... iyibilgi video

Irak'ın güneyindeki Necef'te hafta sonunda yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan Irak - Amerikan ortak operasyonunda tam olarak neler olduğu hala tartışılıyor ve İngiliz gazetelerinde bu konuda birbiriyle çelişen iki farklı senaryo yer alıyor.

Times, bu militanların Cennetin Ordusu adlı bir tarikatın mensupları olduğunu; liderlerinin mehdi olduğunu iddia eden ve kendisine cennetin yargıcı adını takan Samir ebu Kamer olduğunu belirtiyor:

"Necef valisi, tarikatın Kerbela'ya yürüyen Şiileri öldürmeyi planladığını söylüyor. Yetkililere göre bazı mensuplar da ülkenin en üst düzey Şii din adamı Ayetullah Sistani'yi öldürüp İmam Ali türbesini havaya uçurmayı planlıyordu."

Independent muhabiri Patrick Cockburn ise çok farklı bir tablo çiziyor.

"Bu resmi hikayenin uydurma olduğu, bunun kazara yaşanmış bir katliam olduğu yolunda artan şüpheler var. Örgüt, kendilerinin olaya karışmadığını, barışçı bir hareket olduklarını söylüyor.

"Olaya karışanların Kerbela'ya hacı olmak için giden Havatim aşiretinden olduğu, gece bir kontrol noktasında aşiretin lideri Iraklı askerlerin ateşine hedef olunca, silahlı aşiret üyelerinin karşılık verdiği, çağrılan takviyenin de etkisiyle olayın bir katliama dönüştüğü belirtiliyor. Iraklı yetkililer bölgeyi kuşattı ve muhabirlerin yaralılarla görüşmesine izin vermiyorlar."

NECEF'TEKİ ÇATIŞMALARDA 300 DİRENİŞÇİ ÖLDÜ

Yerel yetkililer, Bağdat'ın güneyindeki kutsal kent Necef yakınlarında Irak kuvvetleri ile direnişçiler arasında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısının 300'e yükseldiğini belirtti.

Necef valisinin sözcüsü Ahmed Duaybel, "Bir grup milis kaçmayı başardı ve Ahmed İbn El Hasan adlı liderleri de bulunamıyor" açıklamasında bulundu.

Sözcü, kendilerine "Göğün askerleri" adını veren bu direnişçilerden 300 kadarının, ABD askerleri tarafından havadan desteklenen Irak kuvvetleriyle dünkü çatışma sırasında öldürüldüğünü belirtti ve bu sabaha karşı bölgenin temizlenmesine yönelik operasyonlara ara verildiğini söyledi.

NECEF'TE DÜŞÜRÜLEN HELİKOPTERDE, 2 ABD ASKERİ ÖLDÜ

Necef'te bugün düşürülen ABD helikopterinde bulunan 2 askerin öldüğü bildirildi.

Necef Valisi, ''teröristlerin'' askeri helikoptere Necef'in kuzeyindeki Zerka bölgesinde ateş açtığını ve isabet alan helikopterin düştüğünü söylemişti.

Reuters Ajansı muhabiri de, helikopterin, Necef'ın dış kesimlerinde direnişçilerle çatışma sırasında, ardında bir duman bulutu bırakarak düştüğünü gördüğünü anlatmıştı.

ABD ordusunun açıklamasında ise helikopterin düşürülüp düşürülmediğine değinilmeden yalnızca, Irak güvenlik güçlerine yardım için yapılan operasyonda ''düştüğünden'' sözedildi.

Görüntüleri izlemek için tıklayın

Zaman



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,005 µs