En Sıcak Konular

Senatörlerden Bush'a: Sakın!

0 0 0000 00:00 tsi
Senatörlerden Bush'a: Sakın! ABD Senatosu'nun önde gelen isimleri ilginç bir çıkışla gündeme geldi... Senatörler Başkan George W. Bush'un son günlerde İran'a karşı giderek sertleşen açıklamalar yaptığına işaret ederek, Bush'u "savaş" konusunda uyardı!

2008 başkanlık seçimi için Demokrat Parti'deki iddialı adaylardan senatör Barack Obama, bir oturumda yaptığı konuşmada, "Israrlı diplomatik girişimlerin yapılmadığı ve Amerikan halkının ne olduğunu tam anlamadığı bir ortamda birçoğumuz, İran ile aktif bir çatışmaya doğru sürüklendiğimizden kaygılıyız" dedi.
 
Obama, Irak'ta yapılan yanlışlıklara işaret ederek Kongre'nin geçmişteki hatalara yeniden düşülmemesi için ABD'nin politikaları konusunda Bush yönetiminden açıklık ve şeffaflık talep edeceğini belirtti.
 
İran ile askeri çatışmaya mı gidiliyor?

Aynı oturumda yer alan ve Cumhuriyetçi Partili olmasına karşın Başkan Bush'un Irak ve bölge politikalarına karşı çıkan senatör Chuck Hagel da, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın iki numaralı konumu olan bakan yardımcılığına aday gösterilen John Negroponte'ye, "İran ile bir askeri çatışmaya doğru mu gidildiğini" sordu.
 
Negroponte, Bush yönetiminin standart açıklaması olan Washington'ın diplomasiyi tercih ettiği, ancak diğer seçenekleri gözardı etmediği sözlerini yeniden dile getirdi.
 
Başka bir oturumda konuşan, Bush'un Yakın Doğu bölgesinden sorumlu Merkez Kuvvetleri Komutanlığı'na aday gösterdiği Oramiral William Fallon da, İran'ın, ABD'nin Ortadoğu'daki nüfuzunu sınırlamaya çalıştığını söyledi. Fallon, ABD'nin, İran'ın bölgede artan askeri kabiliyetlerini yakından izlemesi gerektiğini anlattı.
 
Başkan Bush, son günlerdeki açıklamalarında, İran'ın Irak'ta yıkıcı faaliyetlere girişmesi durumunda sert bir karşılık göreceği uyarısında bulunmuş ve Irak'taki ABD kuvvetlerine, ülkedeki 'İran ajanlarını' öldürme veya yakalama talimatını vermişti.
 
Başkan Yardımcısı Dick Cheney de ABD'nin, Basra Körfezi'ne ikinci bir uçak gemisi göndermeyi kararlaştırarak İran'a sert bir mesaj ilettiğini söylemişti

CNNTurk



Bu haber 304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,960 µs