En Sıcak Konular

Tanrı affetsin: Rahibe çetesi büyük çarptı!

0 0 0000 00:00 tsi
Tanrı affetsin: Rahibe çetesi büyük çarptı! Yunanlı rahibeler bir bankadan 500 bin Euro kredi alıp Aya Kiriko manastırında konfeksiyon atölyesi kurdular. Ancak Milano-Paris seyahatleri yüzünden işi batırınca bankanın yanı sıra piyasaya da 120 bin Euro borç takıp kayıplara karıştılar.

Yunanistan’da, konfeksiyonculuğa başlayıp modayı takip etmek için sık sık Milano ve Paris’i ziyaret eden 55 rahibe, bankaları ve piyasayı tam 620 bin Euro dolandırdı.

Arnavutluk sınırı yakınındaki Sidirokastro bölgesindeki Aya Kiriko manastırında yaşayan 55 rahibe, konfeksiyonculuğun karlı iş olduğuna karar verip, bankaya başvurdu ve 500 bin Euro kredi aldı. Krediye karşılık da manastırın 750 bin Euro değerinde gayrı menkulleri teminat gösterildi. Manastıra son teknoloji ürünü konfeksiyon makinaları alan rahibelerin ilk başta işleri iyi gitti. Yunanistan’da tam 25 mağazaya giyim eşyası satan rahibeler, zamanla "modayı takip etmek" için Paris ve Milano’ya seyahatlere başladılar. Dünyevi bir hayat tarzı yaşayan rahibeler, lüks arabalar satın almayı ve manastırı yepyeni mobilyalarla döşetmeyi de ihmal etmediler. Ancak bir süre sonra, müşterilerinin Çin ve Hint mallarına yönelmeleri üzerine konfeksiyon işinde iflas ettiler. Bankadan aldıkları 500 bin Euro krediyi ödeyemedikleri gibi piyasaya da 120 bin Euro borç taktılar.

Banka yetkilileri rahibelere verilen kredide bazı belgelerin sahte olduğunu tespit edince, 55 rahibe "Bu işi Sidikosatro metropoliti Makarios başlattı. Borçlarımızı da o ödesin" diyerek manastırdan kaçtılar. Küplere binen metropolit ise "borçlarını ödemezlerse hiçbir manastıra gidemezler" diyerek rahibeleri tehdit etti.

Yunanistan Kilisesi’nin soruşturmasında, kimsesiz çocuklar için okul ve yatakhane inşa edileceği gerekçesiyle aynı manastırın AB’den da büyük paralar aldığı ancak tek çivi bile çakılmadığı ortaya çıktı. Dolandırıcı rahibeler, borçlarını inkar etmekle kalmayıp toplu şekilde artık Atina’daki bir manastırda yaşamak istediklerini söylediler.

Hürriyet



Bu haber 327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs