En Sıcak Konular

CHP'li vekilden şok sözler: Güneydoğu’nun da şehitleri var

0 0 0000 00:00 tsi
CHP'li vekilden şok sözler: Güneydoğu’nun da şehitleri var Joseph Ralson’un dün Ankara temasları sırasında, birlikte öğle yemeği yediği CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan, söylediği ilginç sözlerle dikkatleri üzerine çekti.

Yemekte PKK terörü ve Güneydoğu sorunu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Canan’ın, Türkiye karşıtı söylemleriyle Ankara’nın tepkisini çeken Irak Kürdistan Demokratik Partisi’nin (IKDP) lideri Mesut Barzani’ye destek veren bir tavır takınıp, şunları söylediği öğrenildi:

TALABANİ’Yİ KABUL ETSİN "Askeri müdahale sorunu çözmez. Türkiye Barzani ile diyalog kursun, Talabani’yi kabul etsin. Oradaki (Kuzey Irak) Kürtler de bizim akrabamız. PKK sadece Kandil dağında değil, Türkiye’de de var. Güneydoğu’nun da şehitleri var."

OLUR MU BÖYLE ŞEY Canan’a, "Güneydoğu şehitleri ile PKK’lı militanları mı kastettiği" sorusu yöneltilince bunu İngilzce tercüman aracılığıyla onayladığı belirtildi. Canan, PKK’nın siyasete girmesinin yolunun açılmasını da isteyince, Türkiye’nin PKK terörü ile mücadele özel temsilcisi Edip Başer araya girerek, "Olur mu böyle şey sayın vekilim. Teröristten siyasetçi olur mu?" diye tepki koydu.

ÖYMEN DE SERT ÇIKTI Canan’ın sözlerine, yemekte hazır bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de sert bir tavır takınarak, "Yanlış değerlendirmeler yapıyorsunuz. Türkiye kendi sınır güvenliğini PKK’ya karşı korumalıdır" diye çıkıştı. Yemekte bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger ile AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez de, "Sayın Canan’ın söyledikleri kendisini bağlar bizi bağlamaz" dediler.

Raltson dün Dışişleri Bakanlığı’nda yaklaşık yedi saat Türk muhatabı emekli Orgeneral Edip Başer, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Müsteşar Ertuğrul Apakan ile görüştü. Raltson, bu uzun görüşmenin öğle arasında ABD Büyükelçisi Ross Wilson’ın rezidansında TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan ile yemek yedi. Bu yemeğe Başer de katıldı.

ASKER SÖZÜ Edinilen bilgiye göre Çömez, Raltson’a, "Artık Türk kamuoyunda ABD’nin Türkiye’yi oyaladığı kanaati oluştu. Barzani bile Kuzey Irak’ta iş yapan Türk müteahhitlerine yanlarında PKK’lı çalıştırma şartı getiriyor" dedi. Raltson’ın bu sözlere yanıtı, "Eğer ABD’nin Türkiye’yi oyaladığı kanaatine varırsam, size asker sözü, anında bu görevden istifa ederim" oldu.

OPERASYON MASADA Raltson, Başer ile düzenlediği ortak basın toplantısında da, "Mahmur kampı terör örgütü PKK unsurlarından temizledik. Kamp için Türkiye, Irak ve BM arasında yazılı bir anlaşma yapılması gerekir" derken, Başer de "Son aşamada elde edilmesine çalışılan şey, kampın kapatılmasıdır" diye konuştu. Başer, PKK’ya karşı mücadelede daha ileriye gidilmesini sağlayacak konularda mutabakat sağlandığını ifade eti. Başer, "yeni adımların" askeri bir operasyon içerip içermediği sorusuna da, "Askeri operasyonlar her zaman masada olan bir hareket tarzıydı. Dolayısıyla her şeye açık demektir" yanıtını verdi.
 
Hurriyet



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,360 µs