Provokasyona gelmeyin ! | " /> Provokasyona gelmeyin ! | "/>

En Sıcak Konular

Bahçeli: Provokasyona gelmeyin !

17 Ağustos 2009 10:06 tsi
Bahçeli: Provokasyona gelmeyin ! 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin başlattığı 'Kürt açılımı' konusunda provokasyona gelmemeleri konusunda partilileri uyardı.

Ülkücülerin böyle bir riskle karşı karşıya olduklarına dikkat çekerek, "Değerli dava arkadaşlarım. Size çok büyük sorumluluk ve görev düşüyor. Soğukkanlı olacaksınız. Sabırlı olacaksınız. Kardeş kavgasına sebep verecek provokatörlere alet olmayacaksınız. Kim ne derse, ne yazarsa yazsın. Okuyun, tebessüm edin geçin. Ama bir gün Cenab-ı Allah, bize bir iktidar koltuğunu verdiği gün, inanın her sayfasının hesabını sormazsam namerdim." diye konuştu.

Partisinin İzmir il kongresinde konuşan Bahçeli, MHP olarak hiçbir şekilde Kürt açılımına destek vermeyeceklerini tekrarladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda yanıltıldığını iddia ederek, "Sayın Başbakan, bu tuzağa düşme, buna heveslenme. Kim seni bu gibi konularda teşvik ederse önce ona bak." diye seslendi. MHP lideri, Türkiye'de milyonlarca Kürt-Türk evliliği yapıldığına dikkat çekti. Etnik bölünmüşlüğün ayrışmayı, ayrışmanın çatışmayı, çatışmanın ise bölünmeyi körükleyeceğini, bölünmenin kimlik çatışmasına yol açacağını söyledi. Milliyetçilerin buna müsaade etmeyeceğini dile getiren Bahçeli, soğukkanlı bir şekilde bütün gerçekleri Kürt kardeşlerine samimi duygularla anlatacaklarını ifade etti. Bahçeli, Kürtler ile PKK'nın isimlerinin bile yan yana konulmaması gerektiğini de savundu. Bazı köşe yazarlarının MHP için "kan ile besleniyorlar" dediğini hatırlatarak, "Milliyetçi Hareket Partisi'ne hakaret eden sözde aydınların kanla besleniyor sözünü kendilerine iade ediyorum." dedi.

zaman



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,372 µs