domuz gribi alarmı | " /> domuz gribi alarmı | "/>

En Sıcak Konular

Avrupa'da domuz gribi alarmı

13 Ağustos 2009 10:08 tsi
Avrupa'da domuz gribi alarmı Amerika kıtasından dünyanın değişik kıtalarına ülkesine yayılan domuz gribi, özellikle Avrupa ülkelerini korkutuyor. Almanya, İspanya, Finlandiya gibi ülkelerde domuz gribine yakalananların sayısı her geçen gün artıyor.

Fransa, artan domuz gribi vakalarının ülke çapında bir salgına dönüşmesi ihtimaline karşı okulları kapatmaya hazırlanıyor. Fransız hükümet sözcüsü ve aynı zamanda Eğitim Bakanı Luc Chatel 'Le Figaro' gazetesine yaptığı değerlendirmede, artan domuz gribi vakalarına karşı yeni eğitim yılını internet ve televizyondan gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

İspanya Sağlık Bakanlığı ise domuz gribinden tedavi gören bir kişinin dün öldüğünü açıkladı. Bakanlık, Kanarya Adaları'nda 29 Temmuz'dan bu yana domuz gribi sebebiyle hastanede tutulan 30 yaşındaki bir kişinin öldüğünü bildirdi. İspanya'da domuz gribinden dolayı 30 Haziran'dan bu yana 6'sı erkek, 4'ü kadın toplam 10 kişi hayatını kaybederken, halen tedavi görenlerden yaklaşık 20 kişinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

Salgınla ilgili dün İsviçre basınında yer alan bir haber ise domuz gribinin bulaşıcı yönünü gözler önüne serdi. Lozan Kanton Hastanesi'nin doğum bölümünde pratisyen hekim olarak çalışan bir doktor, tatil dönüşünde yakalandığı domuz gribini hastanede bulunan iki hastaya ve on hastane çalışanına bulaştırdı. Hastane yetkilisi Dr. Catherine Lazor-Blanchet, tedavilerine başlanan hastaların durumlarında bir tehlike olmadığını açıkladı.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki bir hapishanede domuz gribi vakası tespit edildi. Hastanın Helsinki Açık Hapishanesi'ndeki 23 yaşındaki bir erkek mahkûm olduğu kaydedildi. Mahkûmun karantina altında tutulduğu ve tıbbî tedavisinin yapıldığı ifade edildi. Bu arada hapishane yetkilileri domuz gribinin yayılmasını engellemek amacıyla cezaevlerinde tokalaşma yasağı gibi bazı önlemler aldı.

Hindistan'da okullar kapatılıyor

Hindistan'ın Mumbai kentindeki okulların domuz gribi salgını kaygısıyla önlem olarak bir hafta süreyle kapatılmasına karar verildiği bildirildi. Eyalette hastalık vakalarında artış görüldüğünü ve önlem almaları gerektiğini kaydeden Maharashtra hükümetinin sözcüsü, kentteki tüm sinema ve tiyatroların da üç gün süreyle faaliyette olmayacağını açıkladı.

Zaman



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,778 µs