En Sıcak Konular

ABD'nin müstakbel başkanı Hüseyin  

0 0 0000 00:00 tsi
ABD'nin müstakbel başkanı Hüseyin   ABD'nin yükselen siyasi yıldızı ve 2008'deki başkanlık seçimlerinin favorilerinden Kenyalı Barack Obama'nın sır gibi sakladığı adı gündeme oturdu.

Aşırı Hıristiyanların tepkisinden çekinen Obama, seçim kampanyasında göbek adı Hüseyin'i kullanmıyor  2008'deki ABD başkanlık yarışının şimdiden yıldızı ilan edilen Demokratların siyahi adayı Barack Obama, siyasi görüşleri yanında bu kez de renkli hayat hikayesi ile medyanın odağı oluyor. Amerikan basınında çıkan haberlere göre, Hillary Clinton'ın en büyük rakibi olarak gösterilen Obama'nın gerçek adı: Barack Hüseyin Obama. Ancak Obama'nın seçim kampanyasında Hüseyin olan göbek adını, aşırı Hristiyanların tepkisini çekmemek ve 11 Eylül saldırılarından sonra Müslümanlara karşı oluşan önyargının hedefi olmamak için kullanmadığı belirtildi.

MÜSLÜMAN OKULUNA GİTTİ

Barack Hüseyin Obama, 4 Ağustos 1961'de Kansaslı beyaz Ann Durham ile Kenyalı siyah bir Müslüman olan Barack Hüseyin Obama'nın oğlu olarak dünyaya geldi. Henüz iki yaşındayken annesi ve babası ayrıldı. Barack'ın çocukluğu, ikinci evliliğini bir Endonezyalı ile yapan annesiyle birlikte Endonezya ve Hawaii'de geçti. Barack burada babasının da isteği ile bir Müslüman okulunda iki yıl eğitim aldı. 10 yaşında annesi Barack'ı Amerika'da yaşayan anneannesinin yanına gönderdi. Barack 21 yaşında iken babası Kenya'da geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Barack bu tarihten sonra hayatını hayaller ülkesi Amerika'da geçirdi. Annesini ise 1995 yılında kanserden kaybetti.


GÖBEK ADINI SIR GİBİ SAKLADI

Çocukluğunda anneannesinin de etkisiyle koyu bir Hristiyan olarak yetişen Barack, hayatı boyunca Hüseyin adını hiç kullanmadı. Barack, Müslüman karşıtlarının tepkisini çekebileceği düşüncesiyle seçim kampanyalarında da 'Hüseyin' adını hiç kullanmıyor. 1992'de bir avukatla evlenen Barack, Sasha ve Malia adında iki kız çocuğuna sahip. Barack'ın ayrıca “Babamın hayali: Irk ve Miras Üzerine Bir Kitap” ve “Umudun Atılganlığı” isimli iki kitabı bulunuyor.
 
 
Yenişafak



Bu haber 322 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,861 µs