En Sıcak Konular

Alınak’a tehdit: Seni Dink’in yanına göndereceğiz

0 0 0000 00:00 tsi
DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanı ve eski milletvekili Mahmut Alınak, e-posta yoluyla tehdit edildiği için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kars ve Şırnak eski milletvekili ve DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak’a, 21 Ocak’ta gönderilen e-postada, ‘Seni de Hrant Dink’in yanına göndereceğiz’ denildi.

DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak pakkında da, öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in yargılandığı TCK’nın 301’inci maddesinden bir yıl içinde 10 ayrı dava açıldı. Hakkında Ardahan, Kars ve İstanbul Beyoğlu’nda olmak üzere açılan 10 ayrı davada 100 yılı aşkın hapis cezası istenen Alınak tepkisini şöyle dile getirdi:

“Bir yıllık il başkanıyım, hakkımda 10 dava açıldı. Daha iki gün önce Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’na iki davadan dolayı ifade verdim. Basın açıklamaları veya salon toplantılarında yaptığım konuşmalar nedeniyle açılan davalar. 301’inci madde değiştirilse bu kez 214, 215, 216, 217 devreye girer. Banka mı soydum, gasp mı yaptım?Konuşmaktan başka ne suçum var? 21 Ocak’ta gelen bir e- posta’da, ‘Seni de Hrant Dink’in yanına göndereceğiz’ diyorlar. Ben de Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Koruma talebim yok. Çünkü karanlık güçler eğer beni öldürmeyi kafalarına koymuşsa yapılabilecek bir şey yok. Bu konuda korumanın her hangi bir katkısı olmayacak. Kendimi kendi imkanlarımla korumaya çalışacağım.”


Hürriyet



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,410 µs