En Sıcak Konular

Öğretmen maaşları ile 707 ev aldılar

0 0 0000 00:00 tsi
Her ikisi de öğretmen olan Wilson çifti mortgage kredisi ile ev alıp kiraya verdi, geliri ile yeni ev aldı. Çiftin şimdi 480 milyon dolarlık serveti ve 707 evi var.

Her ikisi de eskiden matematik öğretmeni olan İngiliz Fergus ve Judith Wilson çifti, yaşadıkları Londra ve civarında emlak piyasasını yakın takibe alıp, değer kazanacak bölgeleri ince hesaplarla tespit ederek kendilerine emlak krallığı kurdu. Fergus (58) ve Judith Wilson (56), mortgage sisteminin yardımıyla satın aldıkları evleri kiraya verdi ve mortgage parasını da bununla ödedi. Şu anda çiftin tam 707 evi ve 480 milyon dolarlık bir serveti var... İngiliz çift, bu müthiş deneyimi halkla paylaşmak için bu yıl bir TV programı hazırlayacak. Programda adaylar mortgage alabilmek için birbiriyle yarışacak, Fergus Wilson ise danışmanlık yapacak.

Bodrumda yaşıyordu
Yoksulluk içinde büyüyen ve gelecekte bir gün zengin olmayı aklına koyan Fergus Wilson, kendisi gibi öğretmen eşiyle 1960’larda tanışmış. O sırada bir apartmanın bodrum katında oturan çift, üst katları kiralayıp daha sonra bunu da başkalarına kiralayarak, kendi kira paralarını çıkarmayı öğrenmiş.

Emlak işinden büyük paralar kazanabileceklerini düşünen İngiliz çift, 1992’de öğretmenliği bırakıp tamamen kendilerini gayrimenkule adadı ve bir taraftan ileride değer kazanacak bölgeleri ararken, diğer taraftan da ülkedeki emlak fiyatlarının yükseliş trendini incelemeye başladı.

7 yılda fiyat katlandı
Araştırmalar sonunda, emlak fiyatlarının her 7 yılda bir ikiye katlandığını gören Fergus ve eşi, sürekli olarak mortgage kredisi alıp, umut vaadeden bölgelerden evler satın aldı. Açık artırmalarda ucuza kapattığı evleri yüksek fiyatlardan kiraya veren ve bunlarla tekrar tekrar ev alan çiftin şimdi tam 707 evi var. Bu taşınmazlardan kasalarına akan günlük kar ise 56 bin dolar. 2003 yılında neredeyse her gün yeni ev alan Wilsonlar’ın şimdiki hedefi ise Londra’nın doğusuna metroyla 17 dakika mesafedeki 2012 Olimpiyat bölgesinden değerleri birden artacak evler satın alabilmek.


Vatan



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,759 µs