En Sıcak Konular

Ekstre fareleri: Liderlere kart taraması!

0 0 0000 00:00 tsi
Ekstre fareleri: Liderlere kart taraması! Vergi Daireleri Otomasyon Projesi’ne (VEDOP) giren köstebeklerin Başbakan Erdoğan’ın kredi kartı bilgileri ile Deniz Baykal’ın borç durumunu bile sorguladıkları belirlendi. Peki, Erdoğan ile ilgili sorgulamalar çoğunlukla nerden yapıldı?

Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun, aralarında devlet görevlileri, gazeteciler ve işadamlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin kanun dışı şekilde ’mal varlığı ve vergi sorgulamasına’ tabi tutulduğunu ortaya çıkarmasının ardından, detay bilgilere de ulaşılmaya başlandı. Köstebeklerin Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kredi kartı bilgilerine, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ise borçlarına bile ulaştıkları belirlendi.

Sahte İsimler: Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oluru ile Teftiş Kurulu Başkanvekili Cemal Boyalı başkanlığında oluşturulan Soruşturma Komisyonu’nun incelemelerinde, sorgulamalar sırasında kullanıcı kodu bölümünde sahte isimlerin de kullanıldığı belirlendi. İncelemelerde, Maliye Bakanlığı’ndan 2 yıl önce emekli olan bir kişinin kullanıcı kodu ile de defalarca sisteme girildiği saptandı. Tespitler sırasında, aynı kişinin şifresi ile aynı anda, ancak 10 ayrı yerden VEDOP’a giriş yapıldığı ve sorgulamada bulunulduğu ortaya çıkarıldı. Bu arada, sorgulaması yapılan siyasiler ve bürokratların mal edindiği kişilere yönelik de ayrıca detaylı araştırma yapıldığı belirtildi.

Baykal’ın 2 vergi numarası: Siyasilere yönelik sorgulamaların özellikle geçen yılki mal varlığı tartışmaları sırasında yoğunlaştığı da anlaşıldı. Soruşturma Komisyonu’nun belirlemelerine göre, Başbakan Erdoğan’ın mal varlığını açıkladığı 7 Şubat 2006 ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın mal varlığı açıklamasında bulunduğu 3 Şubat 2006 tarihlerinin öncesi ve sonrasında, Başbakan ve anamuhalefet lideri için çok geniş sorgulama yapıldı. Söz konusu taramalar sırasında Deniz Baykal’ın 2 vergi kimlik numarasına da girilerek, kendisiyle ilgili 2 ayrı sorgulama yapıldığı dikkati çekti. Baykal’ın isim yazımı sırasındaki maddi hata nedeniyle iki ayrı vergi kimlik numarası bulunuyor. İşlemlerde 2007’den itibaren ise TC kimlik numarası dikkate alınıyor.

Erdoğan’a merkezden sorgulama: Soruşturma Komisyonu’nun elde ettiği verilerde, bu dönemde 2 ve 14 Şubat’ta Teftiş Kurulu merkezden, 15 Şubat’ta Hesap Uzmanları merkezden, 2 Şubatta da Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde gelirler kontrolörleri ile vergi denetmenlerinin kullandığı VEDOS programından Başbakan Erdoğan’ın bilgilerine girildiği belirlendi. Geçen yılın iki aylık döneminde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için de, gizli kayıtlar ilk vergi numarası için 194, ikinci vergi numarası için de 188 defa sorgulandı.

Erdoğan’a 1115, Baykal’a 382 ’sorgulama’ yaptılar

2006’nın ocak ve şubat aylarında Başbakan Tayyip Erdoğan için 1115, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için de 382 sorgulama gerçekleştirildi. Söz konusu taramalar sırasında Deniz Baykal’ın 2 vergi kimlik numarasına da girilerek, kendisiyle ilgili 2 ayrı sorgulama yapıldığı dikkati çekti.

Hürriyet



Bu haber 322 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,055 µs