En Sıcak Konular

"Bu bir mali Şemdinli dosyasıdır"

0 0 0000 00:00 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Maliye Bakanlığı'ndaki "usulsüz sorgulama" operasyonuna farklı bir noktadan yaklaştı... Baykal'ın ileri sürdüğü iddia sanılanın tam aksi!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Maliye Bakanlığı'ndaki "usulsüz sorgulama" operasyonuyla ilgili olarak, "Şimdi birilerini görevden almak istiyorlar. Görevden alırken 'Başbakan'ın, Genelkurmay Başkanı'nın bilgilerine girildi' diye bir sürü şey ortaya atıyorlar. İler tutar tarafı yok bu tartışmanın. Ciddi, bu işten anlayan bir ekibin incelemesi halinde çok yanlışlıklar içerdiği ve çok ciddi bir tertip niteliğinde olduğu, bu tertibin de bir paniği yansıttığı açıkça görülür" dedi.

Baykal, "Bu vahim bir olaydır. Bu bir mali Şemdinli dosyasıdır. Oradaki tertip şimdi burada da yapılmaya çalışıyor. Gerçekler ortaya çıkacaktır. Arkasında duracağız, bu konuyu sonuna kadar izleyeceğiz" diye konuştu.

Baykal, bir grup gazeteciyle sohbeti sırasında Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun bazı devlet görevlileri ve siyasilerin mal varlığının "kanun dışı" şekilde sorgulandığına ilişkin raporuyla ilgili soruları yanıtladı.

Bir süre önce kendisinin mali durumuyla ilgili olarak Maliye Bakanı'na atfen yapılan bir açıklamaya ilişkin bir gazete haberi yayınlandığını, ancak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bu haberi yalanladığını anımsatan Baykal, "Bu olay ile yine o sıralarda Başbakan'ın da bazı gazetecilerin ayaklarını denk almaları gerektiğine yönelik söylemlerinin arkasında da bu çalışmanın yattığı düşünülebilir" dedi.

Çok sistemli bir çaba götürüldüğünün anlaşıldığını belirten Baykal, iki CHP milletvekilinin Maliye Bakanı Unakıtan'a yönelik "vergi kaçırma" iddiasıyla bakanlık Teftiş Kurulu'na başvurmasının ardından, Maliye içinde "büyük bir panik yaşandığını ve telaşla olayı genişletme ihtiyacı içine girildiğini" öne sürdü.

Haber10.com



Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,261 µs