En Sıcak Konular

2 Amerikan askeri gemisi Marmaris'te

0 0 0000 00:00 tsi
Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait ‘USS Bataan’ adlı amfibi hücum helikopter gemisi ve ‘USS Sullivan’ adlı destroyer, 3 bin 300 askeri personeliyle Marmaris'e geldi.

‘USS Bataan’ Marmaris Limanı'na demirlerken, ‘USS Sullivan’ Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na demirledi. Marmaris'e gelen savaş gemilerinin 28 Ocak Pazar sabahı Marmaris'ten ayrılarak Basra Körfezi'ne hareket edeceği bildirildi.

ABD Deniz Kuvvetleri'nin amfibi hücum görevi başta olmak üzere, özel harekatlarda görev alan, ‘USS Bataan’ adlı hepikopter gemisi ve ‘USS Sullivan’ adlı destroyer bugün öğlen saatlerinde Marmaris'e geldi. Saat 15.00 sıralarında Marmaris Kadırga Burnu'ndan bir sahil güvenlik firkateyni ve Marmaris Liman İşletmesi'ne ait 3 kılavuz gemiyle Marmaris'e giriş yapan ‘USS Bataan’ı Marmarisliler sahilde karşıladı. 3 yıl aradan sonra ikinci kez Kadırga Burnu'ndan Marmaris'e giriş yaptıktan yarım saat sonra limana demirleyen ‘USS Bataan’ı, Yat Limanı'nda bulunan yüzlerce kişi izlerken, gemideki askerler de güverteden kıyıdakileri selamladı.

Amerika Birleşik Devletleri Virginia Üssü'nden hareket ederek Akdeniz'e açılan 253.5 metre uzunluğunda ve 31.8 metre genişliğindeki 40 bin 380 ton ağırlığındaki ‘USS Bataan’da 600 yataklı hastane, 3 diş operasyon odası, 5 M1 tankı, 25 hafif amfibik silah, 8 top, 68 askeri araç, 10 lojistik konteyner, 12 gece görüşlü helikopter, 4 deniz helikopteri, 6 hücum uçağı, 3 yardımcı helikopter, 4 süper kobra helikopteri bulunuyor.

Ziyareti nedeniyle ilçede güvenlik önlemleri üstdüzeye çıkarılmasına neden olan ‘USS Bataan’ ve ‘USS Sullivan’ın, 28 Ocak Pazar günü Marmaris'ten ayrılarak Basra Körfezi'ne hareket edeceği bildirildi.


Hürriyet



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,448 µs