En Sıcak Konular

Bolu Dağı Tüneli'nden geçiş krizi

0 0 0000 00:00 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İtalya Başbakanı Romano Prodi’nin dün törenle açtığı Bolu Dağı Tüneli’nin kapalı olduğunu gören sürücüler, polisle tartıştı.

Öğle saatlerinde araç trafiğine açılabilen Tünel'den ilk olarak 34 GS 6231 plakalı aracın sürücüsü Mustafa Akyol geçti.

Başbakan'ın ulaşıma açtığının duyurulması üzerine D-100 Karayolu Bolu Dağı Geçişi yerine artık rahatca tünelden geçeceklerini düşünen Ankara yönüne giden sürücüler, tünel girişine geldiklerinde bariyer sürpriziyle karşılaştı. Tünelin ulaşıma açık olmadığını öğrenen sürücüler duruma tepki gösterdi.

Sürücüler, tünelin yapımını üstlenen Astaldi S.P.A. firmasının güvenlik görevlilerinden bilgi aldı. Bariyerlerin önünde araçların çoğalması üzerine bölgeye gelen polis, sürücülere tünelin ulaşıma açık olmadığını bildirerek, geri dönmelerini istedi. Polis ile sürücüler arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Sürücüler, polisin megafonla yaptığı uyarılar üzerine geride kalan Tem Otoyolu Kaynaşlı Gişeleri’ne yönelerek her zaman olduğu gibi D-100 Karayolu Bolu Dağı Geçişi’ni kullanarak yollarına devam etti.
TÜNEL ÖĞLE SAATLERİNDE AÇILDI

Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul ve Kaynaşlı yolu girişlerindeki bariyerler kaldırılarak tünel, İstanbul-Ankara yönünde öğle saatlerinde ulaşıma açıldı. Tünelden ilk olarak 34 GS 6231 plakalı aracın sürücüsü Mustafa Akyol geçti. Tünelin açılarak, Bolu Dağı'ndaki trafik sorununun ortadan kalkmasını yıllardır beklediklerini söyledi. Akyol, “Bu beklentimiz bugün gerçekleşti. Tünelden ilk geçen ilk sürücü olduğum için mutluyum. Tünel, vatanımıza, milletimize hayırlı olsun” dedi.

Kaynaşlı gişelerinden yola giren ilk, tünelden geçen ikinci kişi ise 81 BD 051 plakalı aracın sürücüsü Yusuf Çiçek oldu. Çiçek, “Tünelin açılması bizi sevindirdi. Artık Bolu Dağı'nda trafik sorunu yaşanmayacak, kazalar meydana gelmeyecek” diye konuştu. Tek yönden trafiğe açılan tünelde, sürücüler polislerin eskortluğunda tüneli geçtiler.
Tünel yapım çalışmasını yürüten firma işçileri tünel çıkışında geçen araçları alkışladılar.
 
Hürriyet



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,558 µs